Annonse
Alexander Kristoff har syklet for Katjusja siden 2012, men sier nå at han er moden for nye utfordringer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Kristoff klar for å flytte på seg

Alexander Kristoff forteller i et intervju med Procycling at han ikke føler han har den samme posisjonen i laget som før, og at han er klar til å flytte på seg for å prøve noe nytt i karrieren.

Annonse
Rogalandsavis

Følg RA Sporten på Facebook!

Det er tradisjon for å gjøre avtaler og sikre framtiden under den andre hviledagen i Tour de France. Lagene har offisielt ikke lov til å annonsere hvilke ryttere de har signert før 1. august, men spekulasjonene om Alexander Kristoffs framtid har foregått i lang tid og ender mest sannsynlig i en Katjusja-exit.

– Jeg har bygget opp min plass her i Katjusja og hvis jeg forlater laget, må alt gjøres på nytt. Men nå føler jeg at jeg ikke har så mye å si i laget. For eksempel ved at Mørkøv ble utelatt. Det visste jeg ville gjøre spurtene mye vanskeligere for meg. Derfor føler jeg at plassen min her ikke er så mye verdt lenger, sier Kristoff og fortsetter;

– Sånn sett kan det være greit med en ny start og blanke ark et annet sted. Nye ledere og nye folk å forholde seg til. Jeg har vært her i mange år og trivdes veldig godt. Men jeg er moden for å prøve noe nytt. Jeg fikk en ny giv da jeg gikk fra BMC til Katjusja. Det kan være det jeg trenger nå, sier Kristoff til Procycling.no.

LES OGSÅ: Landslagssjefen mener Kristoff får urettferdig kritikk

Hadde vært opptrekker i Quick-Step

Da RA snakket med landslagssjef Stig Kristiansen mandag, var han inne på samme tankegang som Kristoff vedrørende lagbytte.

– Det er noen positive sider ved å bytte lag. Andre folk rundt krever andre beslutninger, og det kan være de beslutningene som gjør at han tar en ny retning. Det er små ting som blir endret på som kan gi positivt utslag, men det kan også bli mye nytt som kan gi negativt utslag, sier Kristiansen til RA.

Landslagssjefen synes det hadde vært spennende om Alexander Kristoff signerte for Quick-Step, men hovedpersonen selv tror ikke det er veien å gå.

– Si jeg hadde vært på Quick-Step nå, så hadde jeg nok vært opptrekker allerede. Da hadde jeg garantert kjørt opptrekk for Marcel Kittel eller Fernando Gaviria. Jeg føler meg rask nok, og at jeg har noe i spurtene å gjøre. Det har ikke fungert optimalt nå. Men hvis du ser på de innlagte spurtene, der jeg har sittet riktig plassert, ser du at jeg har like god fart som de andre, sier Kristoff til sykkelnettstedet.

LES OGSÅ: Helbom for Kristoff da Kittel vant igjen

Vil trekke opp den yngre garde

Som Kristoff også tidligere har sagt til RA, er han mer opptatt av å prestere i klassikerne enn i Tour de France og når tiden er inne, vil han gjerne dele sine erfaringer som spurter med den yngre generasjonen.

– Klassikerne er det som er viktigst i karrieren min. Det er viktigere seiere og mer poeng i klassikerne. Derfor kommer jeg til å ha mer fokus der enn Tour de France. Jeg blir vel treigere og treigere med årene. Men jeg tror jeg kan gjøre en god jobb med å hjelpe til i spurtene. Jeg ser ikke bort i fra at jeg kan bli en del av et opptrekk for den yngre garden, sier Kristoff og fortsetter:

– Derfor må jeg fokusere på å være med i spurtene fortsatt, slik at jeg har noe å falle tilbake på senere. Jeg vil fortsette å bidra til at laget mitt kan vinne, selv om jeg selv ikke klarer det. Det er mange som tjener godt som opptrekkere, men jeg håper det er en stund til ennå, forteller han.

LES OGSÅ: Kristoff aktuell for Astana

– Jeg vet at lønnen må ned

Per i dag er det tre lag som virker som de mest aktuelle for Kristoff. Det er UAE, det er Astana og det er Quick-Step. Mulighetene for å bli værende i Katjusja er der fortsatt, selv om det ikke virker like sannsynlig.

– Samtalene går med flere lag, men foreløpig er tilbudene lavere enn håpet. Markedsverdien min er basert på nåtid, ikke fortid. Jeg vet at lønnen må ned, spørsmålet er bare hvor mye, sier Kristoff.

Agent Agent Joona Laukka kom tilbake til Tour-sirkuset før den andre hviledagen, og jobber nå med en avtale. Både for Kristoff, men også for Sven Erik Bystrøm.

– Sven Erik blir sannsynligvis sammen med meg. Jeg håper å ha med Michael (Mørkøv) også, men jeg vet at han har tilbud fra andre lag. Jeg tror Sven har lyst til å fortsette sammen med meg. Så vidt jeg vet, har han også et tilbud fra Katjusja, så da kan det hende at vi splitter lag også. Vi får se, sier Kristoff.

LES OGSÅ: Kristoff på hviledag 1: – Kan få vite mer i dag

Annonse