Alexander Kristoff (t.h) og Edvald Boasson Hagen (t.v) er Norges to største håp i eliteklassen under sykkel-EM. Foto: Norges Cykleforbund

Kristoff i spissen for seks lokale i sykkel-EM

Stavanger syklelklubb har med hele fem utøvere til sykkel-EM i Danmark i starten av august. I spissen er Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm, mens Susanne Andersen er en av tre på kvinnesiden.

Følg RA Sporten på Facebook!

Årets europamesterskap i sykkel går av stabelen i Danmark fra 2. til 6. august og blir det første med norsk deltakelse. Da sykkel-EM ble avholdt for første gang i fjor, valgte Norge nemlig å droppe hele mesterskapet og ikke sende noen utøvere.

I år er tonen en annen, da Norge til sammen sender en tropp bestående av hele 30 ryttere til de ulike øvelsene og klassene. I spissen for de lokale utøverne er Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm fra Stavanger syklelklubb. De får med seg Daniel Hoelgaard fra Sandnes syklelklubb, og August Jensen som sykler for det lokale prokontinentallaget Team Coop på fellesstarten.

– I menn elite er det naturlig nok Edvald og Alexander vi har størst forhåpninger til. Løypen skal passe bra til dem begge. EM blir også en fin anledning til å samkjøre VM aktuelle ryttere i forkant av VM, sier sportssjef Hans Falk i en pressemelding.

LES OGSÅ: Landslagssjefen mener Kristoff får urettferdig kritikk

Har stor tro på Andersen i U23-klassen

På kvinnesiden er det Susanne Andersen som har best muligheter, da hun skal delta på kvinnenes U23-fellesstart. Sammen med Andersen stiller også Pernille Feldmann og Amalie Lutro, som begge skal kjøre fellesstarten for kvinner i juniorklassen. Lutro skal også kjøre juniortempoen.

– Vi gleder oss over at Susanne Andersen viser god form og tok en fin tredjeplass på siste etappe i BeNe Ladies Tour søndag. Løypen i EM passer henne og vi håper på et godt resultat til tross for at hun er første års U23. Emilie Moberg har også vist fin form i det siste og skal passe bra til denne løypen. Juniorjentene på Morgendagens Helter landslaget er i hovedsak førsteårsjuniorer, og vi er spente på hva de kan få til, sier sportssjefen.

LES OGSÅ: To gull til Stavanger i sykkel-NM