Bora Hansgrohes Peter Sagan spurtslo Elia Viviani (Quick-Step) og Arnaud Demare (FDJ) og tok sin tredje seier i Gent-Wevelgem. Etter rittet brast Quick-Step-rytter Viviani i gråt foran åpent kamera, da han tapte spurten for Sagan. Foto: Geert Vanden Wijngaert /AFP

Kristoff hektet av da Sagan vant i Wevelgem

Alexander Kristoff klarte ikke henge med det avgjørende bruddet i sykkelklassikeren Gent-Wevelgem. Nordmannen var tilskuer da Peter Sagan sikret seieren.

Følg RA Sporten på Facebook!

Kristoff hadde trøbbel med sykkelen tidlig under søndagens ritt, men klarte fint å kjøre seg opp til hovedfeltet. Men han maktet ikke å holde tritt da det gjaldt som mest.

EM-mesteren havnet på feil side av splitten da en gruppe med blant andre Peter Sagan tok opp jakten på de fremste utbryterne. Mens Sagan og co. dannet en større tetgruppe, måtte Kristoff stole på at Astana klarte å tette luken.

Med 15 kilometer gjorde Kristoff et forsøk sammen med Magnus Cort og Michael Valgren, men trioen klarte ikke ta seg opp til tetgruppen.

Seier nummer tre

Mens Kristoff var i ingenmannsland bak rytterne i seierskampen, trakk Sagan det lengste strået i spurten. Den slovakiske verdensmesteren spurtslo Elia Viviani og Arnaud Démare. Viviani var helt knust etter målgang og satte seg trøstesløs på asfalten i målområdet etter spurttapet.

Sagan vant på sin side Gent-Wevelgem for tredje gang. Bora-rytteren syklet også inn til seier i 2013 og 2016.

– Jeg er veldig glad for å vinne igjen. Det var en bra jobb av laget. Til slutt var jeg og Marcus Burghardt igjen, og jeg er veldig fornøyd med å vinne, sa Sagan i seiersintervjuet.

Susanne Andersen veltet

Edvald Boasson Hagen, som vant det belgiske klassikerrittet i 2009, klarte heller ikke henge med teten søndag.

Sven Erik Bystrøm og Kristoffer Halvorsen deltok også søndagens utgave av Gent-Wevelgem, men uten å kjempe om fremskutte plasseringer.

Emilie Moberg ble nummer 15 i massespurten i kvinnerittet i Belgia. Susanne Andersen havnet utenfor seierskampen etter en velt.

Det norske laget i juniorutgaven hadde en veldig god dag søndag. Søren Wærenskjold ble nummer to for guttene etter å ha vært i det avgjørende bruddet, mens Pernille Feldmann spurtet inn til tredjeplass i jentenes ritt.

(©NTB)