Kristiansen og Bonsaksen sendte Norge til kvartfinale

Alexander Bonsaksen skjøt Norge til OL-kvartfinale i ishockey. Det ble 2-1 over Slovenia etter forlengning tirsdag. OAR er motstander i kvartfinalen.

Seiersmålet kom etter et voldsomt norsk press mot Slovenias mål. Bonsaksen skjøt fra langt hold med flere spillere mellom seg og målet.

Dommerne så på video et par minutter før de godkjente Bonsaksen-trefferen endelig. For første gang er Norge klar for OL-kvartfinale.

Det gikk bare vel seks minutter før Jan Urbas skjøt inn 1-0 via den venstre stolpen til keeper Lars Haugen. Det sang i metallet da pucken fløy inn.

28 sekunder før målet pådro unggutten Ludvig Hoff seg en utvisning for hooking. Den irriterte sikkert trener Petter Thoresen. Før kampen snakket han mye om at Norge måtte unngå unødvendige utvisninger om det skulle bli seier.

Senere i perioden reddet Norges bestemann, målvakt Haugen, strålende på to skudd i løpet av et par sekunder. Så veltet han seg ned som en vegg og fikk stoppet Slovenia.

Tommy Kristiansen utlignet

Tidlig i tredje periode kom utligningen etter en bra norsk periode. Martin Røymark la pucken på tvers av banen. Der dukket tidligere Oilers-spiller Tommy Kristiansen dukket opp. Uten å treffe helt rent, så styrte han inn 1-1.

Seieren kom etter tre norske tap på rad i Pyeongchang.

Fasiten med i OL-nederlag stoppet for Norge på elleve kamper siden 1994-turneringen på Lillehammer. Da ble det 3-1 over Østerrike i kampen om 11.-plassen.

Rett før kampstart kom nyheten om at Slovenias Ziga Jeglic hadde avgitt positiv dopingprøve. Den viste spor av en astmamedisin. Sloveneren fikk 24 timer på seg til å forlate Pyeongchang.