Storhamar vant verdens lengste ishockeykamp da de sikret 2-1-seier mot Sparta i 11. periode i sin kvartfinaleserie i NM-sluttspillet natt til mandag. Foto: Fredrik Olastuen / NTB scanpix

Kristiansen hyller nattens iskrigere

Tommy Kristiansen var blant dem som satt oppe i natt for å se verdensrekordkampen fra CC Amfi. Oilers-spilleren er full av beundring for innsatsviljen Storhamar og Sparta-spillerne utviste i rekordkampen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter smått utrolige 217 minutter i den ellevte perioden, over 8,5 time etter kampstart fikk Joakim Jensen æren av å sette inn vinnermålet i nattens rekordkamp mellom Storhamar og Sparta i CC Amfi. En mann som satt opp til til langt på natt var Tommy Kristiansen, som fikk med seg hele kampen.

– Jeg følte meg helt elendig på dagens trening, og ble helt utslitt av å se på, så jeg kan bare tenke meg hvor utmattet spillerne på de to lagene er i dag. Det er enormt imponerende det de gjorde i natt, og jeg er like imponert over de som faktisk ble igjen for å se hele kampen. Det vitner om hvor stor lidenskapen er til sporten, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Oilers vant igjen – klar for semifinale

– Syklet ut syren i pausene

Han har selvsagt ikke vært med på lignende, siden nattens kamp er den lengste i verdenshistorien, men har vært med på å spille lange kamper selv.

– Når du er så sliten som du blir etter å ha spilt flere ekstraperioder, klarer du ikke å tenke klart. Konsentrasjonen skifter fra det du skal gjøre på isen, til å klare å holde deg gående og på beina. Jeg har snakket med noen av Sparta-spillerne etter kampen, og de fortalte at de satt på sykkelen for å prøve å få ut litt syre mellom periodene og løse opp i krampene som kom ut over i kampen, forteller han.

Selv om kampen varte til over 02.30, vil ikke Kristiansen at reglene skal endres slik at kampene går til straffeslag etter et visst punkt.

– Det er klart at du har vondt i hele kroppen, og at du gjennom en så tøff påkjenning har lettere for å pådra deg skader. Men det er en del av sporten vår, og det er vi alle innforstått med. På slutten der går det bare på stolthet og vilje, da ingen har lyst til å tape kampen, og det var vakkert å se, sier han.

LES OGSÅ: – Vi kan ikke slippe oss ned ett sekund

– Umulig å forberede seg på

Mens Oilers til sammen brukte 240 minutter på sin kvartfinaleserie mot Stjernen, brukte altså Storhamar og Sparta 217 minutter bare på nattens kamp. Uheldigvis for spillerne er det allerede tirsdag kveld klart for ny kamp i kvartfinaleserien, som Storhamar kan avgjøre med seier på borteis.

– Jeg vet ikke hva vi kommer til å bestemme oss for til slutt, men jeg hadde ikke hatt noe i mot å møte vinneren av den kvartfinaleserien. Det er klart at vi har en stor fordel i semifinalen nå som vi får en god treningsuke og ikke spiller på åtte dager kontra spillerne på begge lagene som er mye mer slitne enn det vi er. Jeg blir overrasket om det er høyt tempo i morgendagens kamp, for det er tøft både fysisk og psykisk å komme seg igjen etter en sånn kamp, forteller Kristiansen.

Daglig leder Kjetil Bøe i Oilers, sier at de neppe hadde vært noe bedre forberedt på en slik situasjon enn det Storhamar var i natt.

– Det er helt umulig å forberede seg på en slik situasjon, da noe sånt aldri skjer. Det er over åtti år siden sist, og hvem vet hvor lenge det er til neste kamp der du får en sånn situasjon. Vi er godt forberedt på å takle både en og to overtidsperioder, men at det skulle gå nesten elleve perioder er helt sinnsykt, sier Bøe.

LES OGSÅ: Brennhet fjerderekke stjal showet

– På kanten av uforsvarlig

På twitter haglet det med tweets om kampen, og flere av dem beskrev matsituasjonen. Over 75 kilo pølser ble kokt, og de siste platene med kvikklunsj ble solgt like før klokken 02.00. I DNB Arena hadde problemet vært at barene hadde gått tomme for øl, var det også noen som skrev.

– Det er klart at vi måtte ha forholdt oss til våre vanlige skjenkeregler i barene, og det er sjelden du kommer opp i en situasjon der det er noe å snakke om. Vi har rutiner for å gi spillerne mat underveis hvis det trekker ut, og vi skulle nok klart å hjulpet publikum også, men det er vanskelig å si da du uansett ikke er forberedt på at en kamp skal vare så lenge, sier Bøe.

Han heller vil ikke endre på reglene på grunn av nattens kamp.

– Jeg leser på VG at noen har uttalt seg at det er på kanten av å være uforsvarlig, og jeg kan være enig i at det er lettere å pådra seg skader i kamper av et sånt omfang. Men det at kampene skal spilles fullt ut er noe av sjarmen, og har vært en del av spillet vårt siden tidenes morgen. For vår del går det også på arbeidsmiljøloven som dikterer hvor lenge du kan være på jobb, og det er klart med så lange kamper kan jo det også by på problemer, da vi må ha folk på jobb, forteller Bøe.

LES OGSÅ: – Stjernen er et jævla drittlag jeg er glad vi slo