54,6 prosent av KrFs medlemmer vil ikke at leder Knut Arild Hareide skal sitte i regjering med Frp og leder Siv Jensen.

KrFs medlemmer delt i synet på Frp og Ap

Et regjeringssamarbeid med Frp er både mer upopulært og mer populært enn et med Ap, sier Kristelig folkepartis medlemmer i en undersøkelse.

Hele 54,6 prosent av dem som svarte på partiets undersøkelse, mener KrF ikke kan sitte i regjering med Fremskrittspartiet. 42 prosent sier det samme om Arbeiderpartiet, skriver Klassekampen.

Samtidig er det også noen flere som er positive til Frp enn til Ap. 36 prosent sier det er greit å regjere sammen med Frp, mens 33,9 prosent synes partiet kan styre sammen med Ap.

Høyre er det partiet som kommer best ut av det, og 91 prosent svarer ja til et regjeringssamarbeid med statsminister Erna Solbergs parti. Hakk i hæl følger venstre med 82 prosent og Senterpartiet med 80.

Når det gjelder synet på Frp er det ifølge avisen et tydelig skille mellom menn og kvinner. Mens 42,2 prosent av mennene mener KrF kan gå i regjering med partiet, svarer kun 25,3 prosent av kvinnene det samme.

På KrFs landsmøte våren 2017 vedtok partiet at et regjeringssamarbeid med Frp var uaktuelt grunnet respekt for de politiske forskjellene. I undersøkelsen kommer det fram at kun halvparten står fast på at landsmøtevedtaket og løftet til velgerne skal gjelde uansett. (NTB)