Krever ny debatt om rushtidsavgift i bystyret

Stavanger Frp krever nytt bystyremøte i Stavanger etter at både Randaberg og Sola gikk mot rushtidsavgift.

Det er gruppeleder for Frp i bystyret, Christian Wedler, som krever nytt møte etter at både Randaberg og Sola fattet nye vedtak i sine bystyrer torsdag kveld.

– Etter at bystyret i Stavanger drøftet den delen av bomringene har samtlige av de øvrige kommunene i avtalen fattet nye vedtak, som går imot rushtidsavgiften.
 Dette utløser etter min vurdering et klart behov for et ekstraordinært bystyre hvor vi får drøftet mandatet til ordføreren i forhold til hvordan Stavanger skal forholde seg til å ta bort rushtidsavgiften de i kommende forhandlingene, skriver Wedler i en epost til ordfører og gruppelederne for partiene som er representert i bystyret. 

LES OGSÅ: Denne gruppen vil Sola gi bomrabatt

Krever ny drøfting 

Wedler krever en ny drøfting i bystyret før neste møte i styringsgruppen for bymiljøpakken, for å klargjøre Stavangers syn i forhold til vedtakene fra by- og kommunestyrene i Sandnes, Sola og Randaberg.

Dette er andre gang Frp krever nytt møte i Stavanger bystyre i forbindelse med bomringen.

LES OGSÅ: – Hensikten med å stenge Bybrua er ikke å gjøre folk vondt

Senterpartiets Bjarne Kvadsheim støtter kravet om nytt møte.

– Senterpartiet støttet ønsket om ekstraordinært bystyremøte forrige gang. Siden den tid har både Sandnes, Sola og Randaberg gått imot rushtidsavgifta. Derfor mener Sp at vi nå i alle fall må ha ekstraordinært bystyremøte, melder Kvadsheim.

LES OGSÅ: Regjeringen åpner for å utsette bomringen – ordførerne sier nei