Leif Arne Moi Nilsen (Frp) mener Consul Sigval Bergesens vei minner om en blanding av en campingplass og en søppelfylling. Nå vil han at noe skal bli gjort. – Campingvogner skaper farlige situasjoner i trafikken, mener han. Foto: Sindre Andersen

Krever fjerning av campingvogner langs Hillevågsvannet

Det har lenge vært problem med dumping av diverse skrot og ulovlig camping rundt Hillevågsvannet. Nå skaper situasjonen farlig trafikk. Leif Arne Moi Nilsen (Frp) krever handling.

Av Sindre Andersen

Da RA omtalte situasjonen i juni 2015, gikk Stavanger kommune ut og ba de ukjente eierne om å rydde opp.

Etter at det i en periode ble bedre, har det spesielt begynt å hope seg opp igjen i Consul Sigval Bergesens vei.

Bystyrepolitiker Leif Arne Moi Nilsen (Frp) mener noe må bli gjort.

– Det ser ut som en søppelfylling. Dette er midt i sykkeltraseen og med alle disse campingvognene parkert langs veien blir det farlige trafikksituasjoner, sier Moi Nilsen som mener det er opp til Stavanger Parkering å rydde opp.

Stavanger Parkering sier til RA at det er lite de kan gjøre.

– Med mindre campingvognene og tilhengerne mangler registrering kan ikke Stavanger Parkering gjøre noe. Det er ikke parkeringsforbud langs Hillevågsvatnet, så vi håndhever de parkeringsbestemmelser som er satt. Det er opp til kommunen å regulere dersom de ser det er nødvendig, sier Irene Cole, avdelingsleder i Stavanger Parkering.

LES OGSÅ: Fremdeles dumping rundt Hillevågsvannet

Campingplass

Ifølge veitrafikkloven kan man ikke parkere et uregistrert kjøretøy på offentlig vei i mer enn 14 dager. Da RA var på stedet i går, var det flere av campingvognene som manglet registreringsskilter, og flere var tydelig bebodd. Moi Nilsen mener det er synd at folk ikke benytter seg av de tilrettelagte campingplassene.

– Det er flere tilgjengelige campingplasser rundt om Stavanger. Mosvangen camping er tilrettelagt slik at folk kan parkere campingvognene der. Da hadde vi sluppet mye av denne situasjonen sier Moi Nilsen.

LES OGSÅ: Er dette din vogn?

– Langvarig problem

Situasjonen går spesielt utover Stavanger Motorbåtforening (SMBF), som til daglig disponerer veien som parkering til sine medlemmer.

– Det har vært et problem i mange år, og det siste året har det bare blitt verre, sier Gro Hamre, daglig leder i SMBF.

Hamre sier SMBF har vært tilbakeholdne i saken i frykt for å miste gratisparkeringsplassene.

– Det ville vært krise for våre medlemmer dersom det ble parkeringsforbud langs Hillevågsvatnet, men på den andre siden skaper alle fremmedparkeringene av campingvogner og tilhengere en farlig og skjemmende situasjon. Det har skjedd uhell her før på grunn av disse, sier Hamre til RA.

Ønsker ikke forbud

Tidligere har Stavanger kommune uttalt at det ikke er en ønskelig situasjon, men alternativet med parkeringsforbud ville gå utover båtfolket, noe som også er uønsket.

Videre opplyser kommunen at Consul Sigval Bergesens vei er en fylkesvei, og at det derfor er Statens vegvesen som har ansvaret for situasjonen.

Statens vegvesen opplyser til RA at de er ukjent med situasjonen, og ber publikum meld inn bekymringer slik at en vurdering kan tas.