Helge André Hafstad på På kornet, Tom H. Brekke på Bøker & Børst, Martin Houge fra Nøgne Ø, Trine Fløtre-Gansmoe på No 28 Pizza Pub, Marta Leivdal Kjølleberg på Cirkus og Amy Middleton og Tom Ur Kjørsvik på Hanekaminviterer til krankupp i Øvre Holmegate denne helgen.

Kranene kuppes i Øvre Holmegate

Utelivsbransjen i hele Øvre Holmegate har gått sammen om å lage ølfest i Stavanger i helgen.

Utestedene i Øvre Holmegate inviterer i helgen til «Street Tap Takeover». En «tap takeover» – eller et krankupp, som det ofte kalles på norsk – innebærer at et enkelt bryggeri overtar alle eller mange av ølkranene på et utested. Denne helgen er det Grimstad-bryggeriet Nøgne Ø som overtar kranene hos både På Kornet, Bøker & Børst, Cirkus, Hanekam og No 28 Pizza Pub.

Daglig leder Helge André Hafstad på På kornet er mannen som har tatt initiativ til ølfesten.

LES OGSÅ: Ny restaurant: Mat og øl På Kornet

– Jeg var tidligere daglig leder på Øst, og der hadde vi masse «tap takeover». De i Fargegata har også hatt det samme. Derfor spurte jeg meg selv om hvordan vi kan gjøre dette spennende igjen. Da tenkte jeg at vi måtte samarbeide hele gaten, sier ølguruen til RA.

Kommer med 30 øl på fat

De andre utestedene kastet seg fort på ideen, og da gjensto det bare å finne noen som kunne komme med øl.

– Hvilket bryggeri klarer å stille opp med så mange øl? Det måtte bli Nøgne Ø, sier Hafstad.

Så vidt ham bekjent er det ikke gjort før i Norge eller i den store verden at et bryggeri tar over en hele gate på dette viset.

LES OGSÅ: Vil ha enklere regler for nettsalg av øl

I tillegg til muligheten for å smake på mange spennende brygg, blir det i helgen også live musikk, gateshow, vertikalsmaking av årgangsøl, sjokolade- og ostesmaking med mer.

– Flere arrangementer er allerede utsolgt, så det virker som om det er stor interesse for dette, sier På kornet-sjefen.

Nøgne Ø stiller med fire mann i helgen, og salgsrepresentant Martin Houge kan berette at de kommer med 30 forskjellige øl på fat.

– Blant annet har vi med en imperial stout som nylig ble lansert, Eternal Rest. Det eksisterer kun fem fat av denne i Norge, så den er veldig eksklusiv. I tillegg blir det sniklansering av den belgiske hveteølen Peripheral Vision, sier Houge.

Nøgne Ø ble startet opp i Grimstad i 2002, og regnes som en pionerbedrift blant håndverksbryggeriene i Norge.

– Positive ting i byen

Salgs- og markedssjef Trine Fløtre-Gansmoe på No 28 Pizza Pub ser også fram til helgens ølfest.

– Dette er første gang hele gaten går sammen om et arrangement, og det synes vi er veldig kult. Det skjer veldig positive ting i byen, og vi opplever et samlet næringsliv som virkelig ønsker å løfte Stavanger sentrum, sier hun til RA.

LES OGSÅ: Disse kommer til What’s Brewing