Nyheter

Korsvandring gjennom Stavanger

Rundt 50 mennesker fra ulike menigheter og kirkesamfunn var med på korsvandring gjennom Stavanger sentrum på langfredag.

Bilde 1 av 10

– Dette er en veldig fin måte å markere langfredag på – ved å følge i Jesu fotspor. Dessuten ønsker vi å aktualisere budskapet gjennom å knytte noen tanker og bønner til de som lider i dag. Derfor har vi ulike tema knyttet til de ulike stoppene, sier gateprest i Kirkens Bymisjon, Per Arne Tengesdal.

Under korsvandringen stoppet følget ni steder. Blant annet utenfor bystyresalen, hvor stoppens tema var makt og maktmisbruk. Ved Kielland-statuen på Torget var mennesker som lider tema, mens utenfor Domkirken var det splittelse. Utenfor Arkaden i Klubbgata var det forbrukerkultur og pengemakt, ved helsestasjonen for rusavhengige ved Breiavatnet var det mennesker som lider under rus og ved Byterminalen var temaet folk som er på reise og flukt.

Underveis i vandringen var det flere stopp.

– Dette er jo en eldgammel tradisjon som den katolske kirke egentlig har holdt ved like gjennom alle år. På slutten av 80-tallet tok bymisjonen initiativ til felleskirkelige korsvandringer, og siden 2001 har jeg ledet vandringen her i Stavanger, sier Tengesdal.

På vandringen var det mennesker fra flere ulike menigheter og kirkesamfunn med. Blant annet var det med flere fra den katolske kirke, metodistkirken, Frelsesarmeen og den anglikanske kirke.

Noheile bærer korset i front. Ved siden av går bymisjonsprest Per Arne Tengesdal. Her forbi Breiavatnet.

– Litt av målet er jo å synliggjøre et kristens fellesskap på tvers av menigheter. Derfor er det veldig fint at så mange ulike kirkesamfunn og ulike aldre er representert, sier gatepresten til RA.

Vandringen gjennom gatene foregikk i stillhet, noe som også er litt av poenget, ifølge Tengesdal.

– Vi gjør det i stillhet og minner folk på påskens budskap. Dessuten er det fint å være en liten motvekt til de store høyttalerne, sier han.

Mer fra Dagsavisen