Kontrollerte til seier etter åpningsshow

Første periode var et fyrverkeri uten sidestykke, mens Oilers sparte på energien og slapp seg mange hakk ned de siste to periodene. Et utrolig effektivt åpningskvarter sikret seieren, der Oilers scoret fem mål på ni skudd.

Bilde 1 av 2

Der var kampen over, og Oilers vinner 6-3 etter å ha spilt på halv maskin de siste to periodene. Første periode var et fyrverkeri uten sidestykke, mens Oilers sparte på energien og slapp seg mange hakk ned de siste to periodene. Et utrolig effektivt åpningskvarter sikret seieren.

Phil Lane klokkeklart i stolpen med minuttet igjen å spille.

Oilers drar i gang seiershymnen sin med to minutter igjen å spille her.

Frisk har nok en gang tatt ut keeper i det Oilers snapper pucken, men David Morley setter pucken utenfor. Bortelaget har tatt timeout.

MÅÅÅL. 6-3. Endre Medby tar med seg hele Oilers-laget ned i rundvantet, før han sentrer pucken ut til Garreth Thompson er helt mutters alene med Wikstøl. Avslutningen er presis og kontant ned i hjørnet. Fem minutter igjen.

MÅÅÅL. 6-2. Phil Lane setter pucken i åpent bur fra egen blålinje, etter at Frisk tok ut keeper i et desperat forsøk på å jakte redusering med nesten ti minutter igjen på klokken.

Ti minutter igjen av den tredje perioden her i DNB Arena, og Frisk har overtaket i denne perioden og.

Oilers rir unna undertallet, og er fulltallige.

Stephan Vigier får to+ti minutters utvisning for boarding.

Etter en glimrende førsteperiode, sovnet Oilers hen i midtperioden, og det er også Frisk som har kommet best i gang i den tredje perioden. Bortelaget kjører på og peprer Wikstøl med skudd, men enn så lenge har ikke Frisk fått uttelling i denne perioden. Spilt seks minutter.

Pucken er droppet, og den tredje periode er i gang.

2.periode:

Der var midtperioden over, og Oilers leder fortsatt ganske komfortabelt 5-2. Men der hjemmelaget vartet opp med en kalasperiode før den første pausen, var det Frisk Asker som styrte showet i midtperioden. Det så litt ut som om Oilers-spillerne trodde dette skulle gå av seg selv, og glemte å spille hockey i denne perioden, da Frisk hevet seg og fikk inn to reduseringer.

Frisk er centimetere unna nok en redusering her, og kunne med litt bedre uttelling scoret både tre og fire i denne perioden til nå.

MÅÅÅL. 5-2. Frisk Asker scorer igjen, og det er et ganske fint mål det også. Bonis får en pass fra siden og ekspederer den knallhardt inn bak Wikstøl.

Det første kvarteret av denn perioden har vært langt mer hendelsesfattig enn i den første perioden, og så langt er det Frisk som leder perioden 1-0. Bortelaget leder også skuddstatistikken 18-16, og har hevet seg etter en fryktelig første periode. I tillegg har Oilers også senket seg noe.

Begge lag er fulltallige.

Daniel Rokseth og Kyle Bonis havner i et aldri så lite basketak nede ved Wikstøls mål. Rokseth får to minutter for farefullt spill med høy kølle, og Bonis får to minutter for roughing. Fire mot fire på isen.

Alle Oilers-spillerne jakter pucken nede ved rundvantet, som gir Garreth Thompsen all plass i hele verden da han får pucken rett foran mål. Prøver å vippe den over skulderen på Wikstøl, men han vipper den over og utenfor.

MÅÅÅL. 5-1. Frisk utnytter de ti sekundene de har i overtall på best mulige måte. Garreth Thompsen drar ut Wikstøl og legger over på tvers til Patrick Bovim som setter pucken i åpent mål.

Vigier ble nesten kampens første tomålsscorer der, men pucken sniker seg milimetere vekk fra køllebladet hans.

Ti sekunder varte det overtallet før Brandon Burlon pådrar seg to minutter for interference. Dermed er vi like mange på isen igjen. Spilte fem minutter av perioden.

Frisks Sean McMonogle får to minutter for slashing, og Oilers får prøve seg i overtall.

Markus Søberg med den første farligheten i midtperioden, men Furseth holder buret rent enn så lenge.

Midtperioden er i gang.

1.periode:

Der er perioden over, og for en periode det har vært av Oilers. Laget får fortjent trampeklapp på vei inn i garderoben etter å ha feid Frisk Asker av isen. Oilers har scoret på omtrent alt som er, og etter hvert som målene har haglet inn har Frisk-spillerne blitt mer og mer rådville. De er overhodet ikke med her bortelaget, og hvis Oilers holder koken oppe her kan det blir rekordsifre.

Phil Lane står på streken og blir truffet av Kristian Forsbergs skudd som er på vei rett i mål. Sekunder senere er det Lagacé som fyrer avgårde et langskudd, som Furseth redder. Halvannet minutt igjen av perioden.

I skuddstatistikken står det altså 10-7 til Oilers, mens det i målprotokollen står hele 5-0. Oilers har scoret på halvparten (!) av sine skuddforsøk.

Frisk Asker tar ut keeper Dahlberg, og setter inn Ole Morten Furseth. Men det spørs om det ikke er litt i seneste laget, på stillingen 0-5.

MÅÅÅÅL. 5-0. I det vi akkurat rundet kvarteret her i DNB Arena kommer Oilers femte mål for kvelden. Fryktelig svakt forsvarsspill av Frisk gjør at Lagacé kan snappe pucken på midten, og Kristian Forsberg setter inn kveldens femte mål.

MÅÅÅÅL. 4-0. Målene hagler inn her nå i DNB Arena. 22 sekunder gikk det mellom det andre og det tredje målet, og minuttet etter det er Oilers igjen på ferde. Lars Christian Rødne styrer inn et skudd. Tror det var Rokseth som fyrte av fra blålinjen.

MÅÅÅL. 3-0. Minutter etter kommer Oilers tredje for kvelden. Denne gang er det Markus Søberg som setter pucken i nettmaskene. Oilers er tunge ved vantet, der Peter Lorentzen vinner en duell. Søberg har tatt oppstilling foran mål, og banker inn kveldens tredje mål.

MÅÅÅL. 2-0. Nytt drømmemål fra Oilers. Lagacé vinner pucken på midten, og gir den til Forsberg. Han legger over på motsatt til Johannesen, han finter skudd og sendeer den tilbake til Lagacé som har sneket seg over på bakerste stolpe. Knallmål.

Ni minutter spilt av denne første perioden, og Oilers har vært det førende laget. Vertene kom klart best i gang, men i de siste par minuttene har Frisk også vist at de vil være med på leken med flere skudd.

Et ok overtall av Oilers, men ingen uttelling. Lagace nære på å krangle pucken over streken, men Frisk kom seg unna overtallet uten baklengs.

Markus Søberg kommer alene med keeper Dahlberg, som feller Søberg. Dermed blir det to minutters utvisning for tripping, og Oilers i overtall.

MÅÅÅL. 1-0. Oilers raider opp med et nydelig angrep etter minuttet spilt, og det er Stephan Vigier som får æren av å sette pucken i nettet. Lucia og Morley kombinerer fint med ettouchhockey, før pucken finner veien til Vigier som banker den inn.

Kampen er i gang.

Før kamp:

Oilers startet sesongen i DNB Arena med å tape på straffer for Manglerud Star, og har etter det også tapt for Vålerenga og Storhamar. 12 poeng har det blitt hjemme på årets første sju hjemmekamper, mens det har blitt 17 poeng på likt antall kamper på fremmed is.

Det har Oilers-spillerne påpekt selv også, og kaptein Kristian Forsberg og keeper Henrik Holm har begge sagt at de tre kommende hjemmekampene er en gylden anledning til å få hjemmeformen opp og kanskje også til å ta over tabelltoppen.

Der ligger Oilers kun tre poeng bak Storhamar på en andreplass, mens Frisk er fem poeng bak på en fjerdeplass. I lagenes første møte denne sesongen endte det med en 4-3-seier til Frisk i Askerhallen på sudden death.

Brandon Burlon er ferdig med sin supensjon, og har dermed vært utestengt i sju av de 14 kampene til nå. I kveld er han imidlertid tilbake på isen igjen, og det er også Jonas Wikstøl. Unggutten får stå sin andre kamp for sesongen.

Even Myreng, Jonas Djupvik Løvlie, Magnus Hoff og Tine Klofutar er fremdeles ute med skader. Jørgen Kvål får sin siste kamp for Oilers i kveld.