Konsert på plate

Frontmann Terje Winterstø Røthing letter på sløret om Skambankts første live-album.

Et av Norges mest populære rockeband, Skambankt fra Jæren, slipper sitt første live-album 24. august. Vokalist og gitarist i bandet, Terje Winterstø Røthing, røper detaljer til RA om albumet, som ble spilt inn på bandets turné av det nye studioalbumet «Horisonten Brenner» i mars i år, og om framtiden.

– Vi har jo lekt med tanken om live-album før, og det var en veldig grei ting å få til. Så vi tok opp alle konsertene og hadde en veldig bra konsert på Rockefeller. Og Rockefeller er jo litt sånn storstuen i Rocke-Norge, så den er litt spesiell, sier han.

Oppgaven med å høre igjennom opptakene og mikse innspillingen tok bandets bassist, Tollak Friestad, ansvaret for. Noe som gjorde prosessen mye enklere, ifølge Røthing.

– Det var Tollak som mikset det på Bore Gardsrokkeri, studioet vårt.

– Albumet er 100 prosent «hjemmesnekret», sier han.

LES OGSÅ: – Jeg skal ikke påstå at dette er vårt beste album, men jeg føler at det er det

Røthing har stor tro på albumet.

– Vi hadde ikke gitt det ut om vi ikke er fornøyde med det. Vi er godt fornøyde med produktet. Vi syns det var på tide. Vi har holdt på så lenge, så det var på tide å gi ut et dokument på det vi holder på med, både for publikum og for oss selv. Det er også litt stas å ha gjort da, forteller han.

Hva kan forventes?

 – Folk kan forvente seg en energisk og litt upolert versjon av Skambankt. Det har ikke gått igjennom studiofilteret. Vi har mikset det, men det er ingen pålegg eller noe sånn. Her er det dét vi er. Rett fram. Og sånn høres vi ut når vi spiller live, sier Røthing.

Åpningslåten på albumet er også sangen bandet startet konserten med, «I Dette Huset», fra det nyeste albumet «Horisonten Brenner».

Ni sanger har blitt nøye utvalgt for live-albumet, som skal kalles «Skambankt – Rockefeller 09.03.18».

Framtiden

Bandet har for tiden noen uker ferie, Røthing selv er i Kreta og slapper av.

Men om én uke skal Skambankt på turné igjen. Samtidig skal bandet prøve å skvise ut en EP plate med materiale til overs fra «Horisonten Brenner», som kan komme ut til høsten eller tidlig neste år.

Røthing sier bandet også er åpen til muligheten for å legge til en DVD til albumsportfolioen til bandet, og innrømmer at det er noe de har snakket om.

Skambankt spiller på Folken 17.11.18

LES OGSÅ: Fem dagers Skambankt-forberedelser