Kongepokalen er hjemme

Vikings NM-gull ble feiret til sene nattetimer i Stavanger. Se bildene og les mer her.

Følg RA Sporten på Facebook!

Programmet fra scenen på torget var det Rune Bjerga som ledet. Komikeren med det store Viking-hjertet åpnet med å stille spørsmål.

– Kan alle være helt stille nå? Slik er det i Haugesund nå.

Politi på stedet kunne rapportere om rundt 5000 feststemte mennesker tilstede på torget i minuttene før spillerne ankom. Noen hadde ventet lenge, andre kom rett fra flyplassen med bagasjen på slep.

LES OGSÅ: – Hele byen er sammen om dette gullet

Det er 18 år siden forrige Viking-gull. Viking betyr mye for byen, noe som bevises gjennom oppmøtet på en regnfull aften.

Stavangers ordfører var blant gjestene på scenen. Kari Nessa Nordtun presiserte hvor stolt hun var over Vikings prestasjoner, før hun rettet en takk til sin partikollega i Sandnes, Bjarne Berntsen.

LES OGSÅ: – Vi har gjort veldig mange mennesker glade nå

Legender på scenen

Flere tidligere cupvinnere fra Viking var på scenen. Alf Kåre «Fygaren» Tveit var først ut, deretter var Erik Nevland og Jørgen Tengesdal på scenen for å snakke om prestasjonene.

– Det må være deilig for spillerne å komme her i dag. Spesielt etter å ha blitt dømt nord og ned før sesongen, sier Jørgen Tengesdal.

Artister stilte også opp for å bidra, deriblant Kriminell Kunst, Stavangerkameratene og «Froddien».

Andre Danielsen med sitt første gull på seniornivå, i sin siste sesong som fotballspiller. Foto: Lars Kristian Aalgaard.

Spillerne kom sent, men godt

På tross av forsinkelse for Vikings fly var det god stemning i regnet. Da Viking-speaker Øyvind Jacobsen ropte opp hver enkelt spiller, og de kom inn på scenen, var det til stor jubel fra folkehavet.

Spissen Tommy Høiland var først ut til å bruke mikrofonen. Han fattet seg i korthet.

– Tusen takk Stavanger, lød det fra Høiland.

LES OGSÅ: – ​Har tatt store steg raskere enn vi trodde var mulig

Den beskjedne Bjarne Berntsen fremhevet viktigheten av spillerne, og ga de all fortjeneste. Han rettet også blikket mot neste sesong.

– Spektrum i går, Ullevaal i dag og det å være her på torget nå er fantastisk, sa en rørt Berntsen fra scenen.

Da mannen med gullmålet, Zlatko Tripic, skulle si noen ord fikk han ikke satt i gang før alle på torget sang navnet hans.

– Vi har gjort noe riktig, for vi har fortjent det. Dere er Norges beste supportere. Nå i kveld skal vi feste og kose oss. Det er bevist at Rogaland er mørkeblått, slår Tripic fast.

LES OGSÅ: «Slik lyser det av øynene til mestere»

Foto: Lars Kristian Aalgaard

Den siste ut blant spillerne var en historisk mann. Ingen har spilt flere kamper i mørkeblått enn André Danielsen. I dag kronet han en fantastisk karriere med cupgull.

– Jeg er evig takknemlig.

LES OGSÅ: Danielsen fikk tittelen sin