Slik så det ut da Oilers og Josh Soares feiret seriegullet etter kampen mot Lørenskog tirsdag kveld. Nå er det sluttspillet og kamper mot Manglerud Star som gjelder. Sportsleder Espen Iversen peker på en serie faktorer som må slå til om det skal bli ny fest i april. FOTO: ESPEN IVERSEN

Kommentar: Dette må klaffe for nytt gull

Sportsleder Espen Iversen mener en serie faktorer må slå til dersom Oilers skal toppe seriegullet med et nytt NM-gull i april.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers feiret seg selv og seriegullet mot Lørenskog. Skal det bli mer feiring i vår er det nok flere faktorer som må slå til.

Oilers var det beste laget i et seriespill hvor ingen av de reelle utfordrerne kom helt opp på sin makskapasitet over tid. Frisk var nok nærmest, men når ingen virkelig skrudde på over lengre perioder behøvde heller ikke Oilers å gjøre det.

For jeg er ganske sikker på at Oilers har et gir til inne før sluttspillet. Men det er langt ifra sikkert at de får det ut når kvartfinalene mot MS starter på fredag. Til det er det for mange usikkerhetsmomenter.

Skadene er kanskje det viktigste momentet. Oilers har fire mann ute akkurat nå. I alle fall to av disse er i kategorien «svært sentrale». Klubben tåler neppe at ikke Henrik Solberg og Dan Kissel kommer seg på is igjen til semifinalene starter. Da er det fare på ferde. Samtidig må de unngå flere skader.

At Mike Hoeffel røk ut med en skade mot Vålerenga var også uheldig. Amerikaneren har på langt nær vært noen braksuksess så langt, men han har stadig sett friskere ut. 2-1-scoringen på Jordal var et kremmerhus.

Skal det bli hæla i taket, og Petter Thoresens tiende tittel på syv sesonger, må også kollektivet Oilers fortsette å male på. Dette er helt essensielt i et sluttspill. Når det ikke funket mot slutten av seriespillet så en hvor sårbare Oilers faktisk er. Så mye bedre enn alle andre er ikke enkeltspillerne.

Når det kommer til enkeltspillere, og prestasjonene deres, er dette også en viktig faktor. Det er flere som har mye å gå på i forhold til hva de har vist i grunnserien denne sesongen.

Om Mathias Trettenes kan heve seg nok et hakk er han fort en matchvinner i tette kamper i sluttspillet. Han har sett het ut i det siste og 3-2-målet mot Lørenskog var klasse. Så håper jeg at Peter Lorentzen hever seg til vanlig sluttspillklasse og at vi får litt mer produksjon fra kaptein Forsberg.

Disiplin blir også en nøkkel. Det kan ikke koke – slik det gjorde i en overraskende het kamp tirsdag. Spillere som Tommy Kristiansen må holde seg på isen i et sluttspill.

Motstanderne kan ikke Oilers kontrollere, men de kan til en viss grad styre hvem de skal møte. Kan en unngå Frisk ville jeg gjort det. Stjernen har også et godt tak på Oilers.

Mest sannsynlig er nok likevel en finale mot Lørenskog. Tirsdag var i så måte et fint vorspiel. Det kan bli meget hett!