Sandnes

Kokke-bronse til Sandnes

Det ble bronsemedalje på Sandnes-kokken Christian André Pettersen i Bocuse d'Or-finalen.

Bilde 1 av 2

Norske Christian André Pettersen fikk bronsemedaljen i årets Bocuse d'Or.

– Tusen, tusen takk, sa 29-åringen i det det ble klart at han fikk tredjeplassen i årets uformelle VM i fransk kokkekunst.

I bakgrunnen kunne man høre «Norway, Norway, Norway» fra de frammøtte tilskuerne.

Bodøværingen, som til daglig er kjøkkensjef på restauranten Mondo i Sandnes, vant i tillegg en pengepremie på 10.000 euro.

I årets konkurransemeny var kalvecarré fra fransk kalv hovedråvaren til en fatrett. Kalvecarreen skulle serveres hel eller i to deler og følges av brissel, nyrer, lever eller skank. I tillegg skulle det lages en tallerkenrett som skulle være en chartreuse med skjell og grønnsaker.

Pettersen hadde med seg råvarer fra Norge, som purrestokk fra Jæren og trøffeltang fra Lofoten, for å gi retten lokalt preg. Selve matlagingen fikk deltakerne 5 timer og 35 minutter på å gjennomføre.

Sølvmedaljen gikk til Sverige, mens Danmark med sin gullmedalje sørget for at finalen ble helskandinavisk.

Danske Toft-Hansen, som er nybakt pappa, var på forhånd blant de største favorittene til å stikke av med gullmedaljen. Sverige var også blant dem som ble spådd som mulige vinnere.

Mer fra Dagsavisen