Koalisjonen i Haugesund fortsetter i fire nye år

Haugesund-ordfører Arne-Christian Mohn (Ap) opplyser at Trine Meling Stokland (SV) blir ny varaordfører. Koalisjonen fortsetter i fire nye år, uten Venstre.

Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Miljøpartiet De Grønne, Pensjonistpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti inngikk torsdag en samarbeidsavtale om å styre Haugesund i fire nye år, skriver Haugesunds Avis.

– Det er en glede å kunne si at Trine blir ny varaordfører. Dermed fortsetter vi å ha en kvinnelig varaordfører, og det har vært viktig for oss. De andre gruppelederne er menn, og SV er nest størst i koalisjonen, så dette er naturlig, sa Mohn på en pressekonferanse torsdag.

Mens den sittende koalisjonen har bestått av sju partier og 31 av 49 bystyrerepresentanter, vil den nye koalisjonen bestå av seks partier og 27 representanter.

Venstre og tidligere varaordfører May Britt Vihovde trakk seg fra forhandlingene i forrige uke, og forhandlingene fortsatte uten dem. Frp, Høyre, Venstre og Rødt står altså utenfor den nye koalisjonen.

(©NTB)