Steffen Ernemann var langt nede etter å ha tabbet seg ut på overtid mot Tromsø. FOTO: CARINA JOHANSEN, NTB scanpix

Knust etter generaltabbe

Viking–Tromsø 1–2. En gigantisk miss fra Vikings eldste og mest rutinerte spiller sørget for at de mørkeblå tapte på overtid. Etterpå la Steffen Ernemann (35) seg langflat og beklaget overfor alle.

Følg RA Sporten på Facebook!

Situasjonen som avgjorde kampen kom dypt inne i overtiden. Ernemann fikk ballen og beveget seg mot eget mål under press fra Gjermund Åsen. Så snappet TIL-spilleren den helt inne ved Iven Austbø og blåste den inn i nærmeste hjørnet.

– Dette er ikke gøy. Jeg er lei meg både for laget, treneren og fansen. Det var ikke slik jeg ønsket kampen skulle slutte, sier Ernemann etter kampen.

Han gikk rett i dusjen etterpå og brukte en halvtime på å fordøye det hele før han kom ut til mediene.

I minuttene før Tromsø avgjorde var det Viking som presset på for en seier. For etter en meget svak start kjørte de kampen mot TIL i 60 minutter.

Ernemann erkjenner at han ble tatt på sengen.

– Han gamblet nok litt på å velge en side. Jeg ville bort fra målet for å få ballen bort, sier Ernemann.

LES OGSÅ: Slik var kampen

Ledger med selvmål

Den rutinerte dansken var også involvert i det avgjørende målet i premieren mot VIF. Nå står Viking med null poeng etter to kamper.

– Dette er selvsagt ikke som vi håpet på. Men det går fort opp og ned i fotball. Jeg har vært med på begge deler, sier han.

Når det er sagt, var Ernemann ikke den eneste som var involvert i feil hos hjemmelaget torsdag.

Michael Ledger laget selvmål – selv om det var mer av den uheldige sorten da han beinet et innlegg i eget nett.

– Innlegget traff foten min. Det er mulig jeg var litt feilplassert, men jeg må se det igjen. Jeg tar uansett ansvar for scoringen. Nå må vi bare lære av dette, sier 19-åringen – som ellers var god.

Nykommer Robin Shroot tegnet seg også på tabbelisten i motsatt ende av banen. Han misset for åpent mål i andre omgang.

LES OGSÅ: "Tap til å bygge på"

Skuffet Burchnall

Trener Ian Burchnall var langt nede etterpå.

– Jeg er skuffet. Vi hadde fortjent å få noe ut av dette. Fra det 25. minuttet og ut var vi gode. Det var energi i laget, sier treneren.

Han erkjenner at han gamblet litt med laguttaket mot TIL. Viking startet med syv mann under 23 år. Det handlet både om det tette programmet og at han ønsker å gi dem sjansen til å utvikle seg.

Viking skal nå møte Sarpsborg, RBK, Odd og Brann i rask rekkefølge. Burchnall erkjenner at dette kan bli beintøft.

– Men det visste vi alt før sesongen. Vi tapte tre av de første fire for et par år siden, men endte på 54 poeng. Vi må forholde oss rolige.

"Ingen" ville se Viking

Den kanskje største skuffelsen torsdag var likevel det svake frammøtet på tribunen. Det var kun solgt litt i overkant av 6000 billetter og svært mange av disse møtte ikke opp.

– Folk i Stavanger sliter nok med kamper torsdag 19.00. De vil gå på søndag klokken 18.00, sier kaptein André Danielsen.

Han ser faresignalene både med svakt frammøte og tøft program framover.

– Men det er nå vi må vise hva vi er laget av.

For økonomiens del må også Viking håpe det. Budsjettet for sesongen er svært sårbart og Viking har ikke råd til ytterligere tilskuersvikt.

– Vi har budsjettert med ti millioner i inntekter på denne posten. I fjor var det tallet 9,1 millioner, sier daglig leder Eirik W. Henningsen.

Han erkjenner at det er vanskelig å få publikum på stadion av flere grunner og peker i rask rekkefølge på tidspunkt, NM-finaler i hockey og været.

– Vi må bare kjøre på i fortsettelsen på banen og gjøre hva vi kan for å skape stemning, sier Henningsen.


Kampfakta:
Fotball, Eliteserien
Viking-Tromsø 1–2 (0–1)
Viking stadion, 6321 solgte billetter
Mål: 0–1 selvmål Michael Ledger (6). 1–1 Julian Ryerson (60), 1–2 Gjermund Åsen (90)
Viking (4-2-3-1): Iven Austbø 5, Claes Kronberg 6, Karol Mets 5, Michael Ledger 5, Kristoffer Haugen 5 – Steffen Ernemann 4, André Danielsen 5 – Stian Michaelsen 4 (Michael Haukås i 18 min.), Julian Ryerson 6, Zymer Bytyqi 4 (Robin Shroot 4 i 34 min.) – Mathias Bringaker 4 (Kwesi Appiah i 18 min.).
Tromsø (4-4-2): Gudmund Kongshavn – Magnar Ødegaard, Simen Wangberg, Jostein Maurstad Gundersen, Kent-Are Antonsen – Magnus Andersen (Mikael Ingebrigtsen i 5 min.), Christian Landu Landu, Morten Gamst Pedersen, Aron Sigurdarson (Ulrik Yttergård Jenssen i 1 min.) – Thomas Lehne Olsen, Elhadji Mour Samb (Gjermund Åsen i 23 min.).
Gule kort: Jostein Maurstad Gundersen, Christian Landu Landu, TIL. Steffen Ernemann, Kristoffer Haugen Viking.
Dommer: Kristoffer Hagenes fra Hovding IL.