Stavanger

Knusende tap for Vidar og Sola

Både Vidar og Sola gikk på stygge 5–1 tap i sine bortekamper i ettermiddag. Vidar møtte Florø, mens Sola befestet sin bunnplass i avdelingen ved å tape 5–1 for Stord.

Florøs Endre Kupen avgjorde kampen foran hele 630 hjemmetilhengere som trosset EM-fotballen for å se Florø møte Vidar. Kupen scoret sitt ekte hat trick fra det 54. til det 73. minutt, mens Daniel Berntsen utlignet til 1–1 på straffespark etter halvtimen spilt.

Erlend Hove ga hjemmelaget ledelsen i det 24. minutt, mens Luc Michael Leggo avsluttet tragedien for Lassa-laget ved å score 5–1 målet på overtid. Florø gikk med denne seieren helt opp i ryggen på Nest-Sotra med sine 26 poeng. Vidar holder fortsatt tredjeplassen på tabellen, men er hele syv og åtte poeng bak tetlagene.

I Solas kamp mot Stord ble Harald Vindenes sendt av banen etter å ha fått sitt andre gule da timen var spilt. Sola utlignet hjemmelagets ledelse ved Alexander Idland etter 23 minutters spill, men fikk to kjappe mål mot seg før halvtimen var spilt. Tre spillere fikk gule kort i tillegg til de to Vindenes pådro seg. Stord var nestsist på tabellen før denne kampen. For trener Asle Andersen er nok ikke bunnplassen på tabellen det han så for seg da han overtok laget etter Maurice Ross.