Knallsterk seier for opprykksjagende Sola

Øystein Elvestad og Michael Bekkes menn fortsetter ferden mot det som kan ende med et opprykk fra divisjonen. Tirsdag kveld var det et meget forsterket Start 2 som ble beseiret på hjemmebane.

Et Sola-lag som var ubeseiret på sine fem siste kamper, ønsket å holde den trenden i live mot Starts nest beste som kom på besøk til Sola stadion tirsdag kveld. Bortelaget Sola hadde imidlertid sendt med flere A-lagsspillere, blant annet Mathias Bringaker og Niklas Sandberg, oppover til Rogaland.
Det var likevel en annen Viking-spiss som skulle score kampens første mål, da utlånte Petter Bakken ga Sola ledelsen etter 12 minutters spill. Gleden ble kortvarig for de gulkledde, da Mathias Bringaker utlignet for gjestene allerede minuttet senere.
Bringaker har slitt med spilletiden og uttellingen på A-laget, men med dagens mål har den tidligere Viking-spissen scoret sju mål på sine fem kamper for Start 2. Jørpelendingen var heller ikke den eneste gamle kjenningen som skulle vise seg frem på Sola tirsdag kveld, da tidligere Sola-spiller Niklas Sandberg også tegnet seg på scoringslisten.
Sandberg spilte en sesong i Sola, på utlån fra Sandnes Ulf, og var meget god i sin tid i gult. Nå spiller han også i gult, men i Start-gult, og Sandberg reduserte til 3-2 like før timen var spilt.
Da hadde Johannes Hinna gitt Sola ledelsen 2-1 like før pause, mens Håvard Meinseth hadde økt Solas ledelse til 3-1 med sin scoring knappe ti minutter ut i andre omgangen. Helt på tampen scoret Meinseth sitt andre mål for dagen, som gjorde at Sola tok en knallsterk og meget viktig seier i kampen om opprykket.
Etter 17 kamper ligger Sola nå bare to poeng bak serieleder Ørn-Horten, som leder Norsk Tipping-ligaens avdeling tre med sine 35 poeng. Tabellen og kampfakta finner du her.