Ole Klemetsen var tilstede på onsdagens pressekonferanse, for å gi støtte, råd og tips til Cecilia Brækhus foran tittelkampen mot Klara Svensson fredag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix.

Klemetsen skal hjelpe Brækhus til seier

Ole Klemetsen har fått seg jobb i «Team Brækhus» og har vært en viktig støttespiller inn mot fredagens tittelkamp mot svenske Klara Svensson.

Følg RA Sporten på Facebook!

Ole «Lukkøye» Klemetsen er glad for å være tilbake i sirkuset igjen, og hjelper Cecilia Brækhus med det han kan foran fredagens storkamp.

– Det er gøy å være tilbake igjen i sirkuset, og jeg synes det er en enorm tillitserklæring at Cecilia vil ha meg med i teamet hennes. Jeg var ikke vond å be da teamet hennes tok kontakt for å spørre om jeg kunne tenke meg å være med å hjelpe henne i oppkjøringen til denne kampen, sier Klemetsen til RA.

LES OGSÅ: Her lærer «Lukkøye» Frp-politikeren å bokse

Blir som om Northug skulle tape for en svenske

Den tidligere proffbokseren har ingen faste plikter eller definerte arbeidsoppgaver, men bistår Brækhus med det hun måtte ønske.

– Når hun har kommet helt opp på det øverste verdensnivået er det så mye mer enn bare boksingen hun må håndtere. Du har pressekonferanser, du har innveiing og du har alt det som fører opp til kampen. Derfor er det godt for henne å ha med noen som har vært ute en vinterdag før og som vet hva som kreves. For min del går det på å gi råd og tips om alt mulig, og være til stede og sørge for at hun er trygg nok til å gjøre det hun vil, sier han.

«The First Lady»

Klemetsen sier at han også i fremtiden vil være en del av Team Brækhus, etter at «The First Lady» har vunnet mot svenske Klara Svensson.

– Cecilia kommer til å fortsette å ha treningsopphold i Torrevieja i Spania, der jeg har hus og mange kontakter i boksemiljøet. Det er en ære for meg å kunne bidra rundt laget hennes, og sammen med min gamle trener Ulf Johansen som også bor i Torrevieja, gjør vi det vi kan for henne, forteller Klemetsen som sier det her om Svenssons sjanser:

– Det blir litt som om Northug skulle tape for en svenske i en sprint, det skjer aldri. Det er ingen mulighet for at Cecilia taper for en svenske heller, forteller Klemetsen.

LES OGSÅ: «Lukkøye» om proffboksing i Norge: – Må kanskje ta på meg hanskene igjen