Klasseforskjell i lokale «El Clásico»

Brodd banket VBK med kalassifre i lokalfotballens indrefilet. Sjelden har daglig leder i Brodd, Øyvind Jacobsen, smilt like bredt.

Av: Erik Sergio Auklend

Følg RA Sporten på

Regnet ga seg noen timer før kampstart, men det var lite som minnet om solgløtt for de oppmøtte hjemmesupporterne på Modenabanen. 0–4 mot erkerivalen fra Storhaug er ikke noe særlig.

– Dette var drit dårlig. Det er ingenting mer å si. Det holder ikke, verken i 4. eller 5. divisjon, sier VBKs Morten Vadla.

I bortegarderoben ble det feiret høylytt etter kampslutt.

– Herregud så deilig! skriker reservekeeper Håkon Ohren.

Enveiskjøring

Bare to minutter etter at dommer Mischa Kellerhals hadde satt i gang kampen, lå ballen i nettet.

1–0 til Brodd ved Per Kristian Stangeland Nilsen på en heading i «slow motion», som VBK-keeper Krister Vistnes kanskje burde kunnet gjort noe med.

Selv om Brodd styrte showet hele 1. omgang, gikk lagene til hvilen med ett mål mellom seg.

– Vi kunne fort hatt et par mål til før pause, men vi er ikke effektive nok, sier Brodd-trener Kristian Sørli.

Skuffelsen lå derfor tjukt utpå alle i rødhvite VBK-drakter, da Preben Erland fikk lønn for de mange meterne han la ned i løpet av kampen.

2–0 med høyre fot i det 53. minuttet, etter at en stopper på hjemmelaget bommet på et klareringsforsøk.

Klønete straffesituasjon

Etter 70 minutter var VBKs forsvar uheldige igjen. Denne gang var det på kanten av boksen det skjedde. Brodds Petter Olsen Haukali mottok ballen, vendte bort fra mål, men ble felt.

Korrekt idømt straffespark, som Haukali ekspederte selv, til 3–0.

Fem minutter før slutt var det takk og god natt. Venstreback Emil Jesman Sunde knallet inn et frispark fra like utenfor boksen på nydelig vis.

– Det var sinnssykt deilig å se den gå i mål, sier Sunde.

– Og ikke mot hvilken som helst motstander, heller?

– Nei, det var det ikke. Ingenting er bedre enn å score mot VBK, sier venstrebacken.

Slapp til unge debutanter

Brodds seier var et faktum, og flere unggutter fikk slippe til de siste minuttene. Blant dem var Marcus Laursen (15) og Casper Aalen Norseng (14).

Sistnevnte er, ifølge Jacobsen, Brodds yngste debutant noensinne.

– Vi har hatt et problem lenge i Brodd: Vi har ikke produsert nok spillere fra egne rekker. Dette viser at noe er i ferd med å skje, sier Jacobsen.

– Vi har en knallsterk 2001-årgang som vi vil høre mer fra i tiden som kommer, sier han.

Kjenner ikke til derbyet

Kristian Sørli, som tok over Brodd før inneværende sesong, kjenner ikke derbybruset denne kampen er så kjent for.

– Jeg har aldri møtt dem før, verken som spiller eller trener. For meg er det like kjekt med tre poeng her som alle andre steder. Men jeg ser jo hvordan spillerne og Øyvind her reagerer, og det forteller mye, sier Sørli.

– Fest i Pedersgaten, sier Jakobsen og går.

3. divisjon avdeling 6, 13. runde

Vardeneset – Brodd 0–4 (0–1)

Modenabanen, 60 tilskuere.

Mål: Per Kristian Stangeland Nilsen (2.), Preben Erland (53.), Petter Haukali (str. 70.), Emil Jesman Sunde (85.)

Vardenesets startoppstilling (4-2-3-1): Krister Vistnes – Kjetil Pettersen (Henrik Olsen i 45 min.), Ole Jakob Skagestad, Magnus Kristensen, Ørjan Aronsen Ellingsen – Lars Løkling (Henrik Olsen i 30 min.), Christoffer Bigseth Olsen – Sindre Salte Dunseth, Matias Kleppe Reinsnos, Morten Vadla – Daniel Olsen (Svein Hugo B. Granstrøm i 30 min.).

Brodds startoppstilling (4-3-3): Deniss Korneiciks – Dursa Ahmed, Petter Midbøe Lunde, Steffen Åvitsland, Emil Jesman Sundre – Jørgen Bakke (Ceu Lian Khar i 13 min.), Daniel Hadland (Muhammed Akar i 2 min.), Per Kristian Stangeland Nilsen (Casper Aalen Norseng i 7 min.) – Petter Olsen Haukali (Marcus Laursen  i 5 min.), Preben Erland (Ahmado Ahmed i 23 min.), Jefferson Lindal.

Gule kort: Christoffer Bigseth Olsen, Ole Jakob Skagestad, Ørjan Ellingsen, VBK. Petter Haukali, Brodd.

Dommer: Mischa Kellerhals, Orre IL.