Klart for Mission Impossible-visning

Når nattemørket senker seg, skal nærmere 2000 fjellvandrere få se førpremieren på den nyeste Mission Impossible-filmen med Lysefjorden i bakgrunnen.

Av Marius Helge Larsen, NTB

Utekinoen på det berømte fjellplatået starter klokka 23.00 onsdag kveld. Over 1500 har kjøpt kinobilletter, og ytterligere 300–400 gjester er invitert, ifølge Stavanger Aftenblad.

– Vi har med det råeste kinoutstyret som er å oppdrive. Utekino gjør vi mye, men sjelden så høyt til fjells og langt fra kjørevei, sier Tore Brede Michelsen og John Erik Armelius i Unique Cinema Systems.

Bak kinolerretet stuper fjellsiden over 600 meter ned i fjorden. Det var langs dette stupet hovedrolleinnehaver Tom Cruise svingte seg under innspillingen av filmen i fjor høst. Preikestolen er godt synlig i fire minutter i slutten av filmen, men handlingen er lagt til Kashmir i Asia. NRK har tidligere skrevet at norsk reiselivsbransje flyr inn en rekke internasjonale medier til den spektakulære filmvisningen i håp om at dette skal bidra til ekstra oppmerksomhet rundt hvor scenen egentlig er spilt inn.

Den spenningsmettede filmen varer i 2 timer og 25 minutter, noe som betyr at det blir massevandring ned fra fjellet rundt klokka 1.30 natt til torsdag. Stien ned vil være belyst med 200 lysstaver, og folk er i tillegg oppfordret til å ta med hodelykt.

Mission Impossible 6 har for øvrig fått strålende anmeldelser verden over, og solgte billetter for 61,5 millioner dollar under åpningshelgen i USA – ny rekord for filmserien. (©NTB)

Bilde: tc57d86e

Bildet er tatt under forberedelsene til Mission Impossible-innspillingen på Preikestolen i fjor høst. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix