Trener Øystein Elvestad i Lura tror ikke du finner to klubber med så tette bånd som møtes i første runde. Bak f.v: Michael Bekke, Øystein Elvestad, Sander Bjørnå, Ole Andre Nordahl, Andre Jørgensen, Sondre Hellevik, Sander Schaathun Grelland, Hampus Ryden og Jose Alejandro Valecillos Marcano. Foran f.v: Daniel Jacobsen, Erlend Gudmestad, Lung Tum, Vetle Høivik og Jose Alberto Valecillos Marcano. Foto: Pål Karstensen

Klare til å slå «gamleklubben» ut av cupen

17 i Luras 25-mannstropp har bakgrunn fra Sandnes Ulf. Onsdag legger de alt kjennskap og vennskap til side for å slå «gamleklubben» ut av cupen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det å fastslå at Lura og Sandnes Ulf har et godt forhold til hverandre er ikke å dra det for langt. Onsdag møtes lagene for første gang til dyst i en ordentlig kamp i cupens første runde.

– Det er en historisk kamp for oss, da vi aldri har spilt første runde i NM tidligere. For mer personlig betyr det veldig mye, da jeg er veldig glad i Sandnes Ulf. Men akkurat i dag håper jeg av hele mitt hjerte at de taper, sier Øystein Elvestad.

LES OGSÅ: Lura fikk Sandnes Ulf i første runde

Tette bånd

I tillegg til å være Lura-trener, er Elvestad også speaker på Ulfs hjemmekamper.

– Jeg var i Sandnes Ulf selv i ni år, fra 2004 til 2011 og hadde en fantastisk tid i klubben. Når jeg da begynte som trener i Lura, som er min barndomsklubb, holdt jeg de gode kontaktene jeg hadde i Sandnes ved like. Derfor er det ikke så rart at vi har så tette bånd til Sandnes Ulf, sier han.

Båndene går begge veier. Selv om det er mange som har endt opp i Lura, har også Lura sendt Andreas Dybevik og Vegard Aasen motsatt vei. I tillegg til at Axel Kryger hadde et vellykket opphold i klubben før han dro tilbake til de lyseblå med fornyet fotballglede.

– Vi ønsker de som blir for gode til å spille her lykke til på ferden om de går til Sandnes Ulf. Det ender enten med at spilleren får spille på toppnivå eller at vi får en mye bedre spiller hvis vedkommende returnerer til oss, sier han.

LES OGSÅ: Lura-tap i åpningen

Håper å få inn 200.000

Lura kommer til å sette opp to ekstra tribuner, og har økt kioskbemanningen. Supportergjengen Lurigans har søkt og fått tillatelse til å åpne kampen med pyroshow, og Lura håper å få inn over 1000 tilskuere.

– A-laget koster klubben klart mest, så det er godt å gi noe tilbake. Bare for å kvalifisere oss til første runde har vi fått 76.000 kroner av NFF, og med inntektene fra denne kampen håper vi å få inn mellom 150.000 og 200.000 kroner, sier Elvestad og fortsetter:

– Jeg har alltid troen på mitt eget lag, og vet at vi kommer til å skape sjanser også mot Sandnes Ulf. Jeg vet at spillerne kommer til å gi absolutt alt de har, også får vi håpe at Sandnes Ulf ikke er 100 prosent. Da er det absolutt muligheter for en cupbombe, forteller Elvestad.

LES OGSÅ: Fikset slektens første seier

Tidligere Lura-spillere takker klubben for støtten

Sandnes Ulf-trioen Andreas Dybevik, Vegard Aasen og Axel Kryger har mye å takke Lura for på deres vei til Sandnes Ulf.

– Det er klart det er stas for oss å møte Lura, og vi følger jo med på hvordan det går med dem. Vi har alle venner der vi har spilt med, og det var der det hele startet, og fotballkarrieren vår begynte. De har mange gode trenere, og det var der vi la grunnlaget for å komme dit vi er i dag, sier Andreas Dybevik.

Selv om han ikke er en ekte Lura-gutt var det i Lura Axel Kryger fant igjen gleden med å spille fotball.

– Lura har betydd alt for meg. De er hele grunnen til at jeg fortsatt spiller fotball, da jeg egentlig hadde bestemt meg for å legge opp. Det var i Lura jeg fikk lysten tilbake til å spille fotball, og uten den tiden jeg hadde der hadde jeg mest sannsynlig ikke vært i Sandnes Ulf i dag, sier han.

LES OGSÅ: Frisparkkanon sikret Sola-seier

Håper på mange folk

Trioen sier at de også ønsket seg Lura da samarbeidsklubben gikk videre i cupen, og tror det blir en veldig spesiell dag.

– Jeg håper på mange folk, og en god ramme rundt kampen. De kommer til å spille som om det er en cupfinale, og vi må være på for å takle den innsatsen de kommer med. Legger vi ned det arbeidet vi behøver skal vi være store favoritter til å gå videre, sier Dybevik.

Vegard Aasen var med på et cupeventyr med Vidar i fjor, som til slutt endte på Ullevaal.

– I Vidar var vi veldig underdogs i alle kampene, og vi gikk bare inn for å vinne krigen i alle kampene vi spilte. Samtidig håpte vi på at motstanderne hadde en litt dårlig dag, og etter hvert spilte vi på oss en fantastisk selvtillit. Så stor at vi faktisk dro til Ullevaal og hadde en ordentlig tro på at vi kunne vinne, sier Aasen.

LES OGSÅ: Viking tar ingen sjanser mot Riska