Viking-trener Ian Burchnall gir ikke opp. – Vi har alltid ett øye på framtiden, men så lenge det er matematisk mulig å klare seg vil jeg velge spillerne jeg mener gir oss best mulighet til å vinne i Eliteserien, sier Burchnall. Foto: Pål Karstensen

Klamrer seg fast til det siste lille halmstrået

Bettingselskapet OddsModel anslår sjansen for Viking-nedrykk til 97 prosent. Viking-trener Ian Burchnall er ikke fullt så pessimistisk og anslår sjansen til å være på 90 prosent.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking-trener Ian Burchnall sier at han ikke har flere kaniner å trekke opp av hatten, men at de ikke kommer til å gi opp før alt håp er ute.

– Vi kommer ikke til å kaste alle mann i angrep og satse på det beste mot Strømsgodset, men samtidig må vi ha mål. Uavgjort holder ikke, og da må vi score flere mål enn motstanderen på søndag, sier han.

LES OGSÅ: De ser store likheter med 1986

Avhengig av en god oktober

Burchnall og Vikings siste lille halmstrå er at de spiller mot de andre bunnrivalene på rad og rekke i oktober. De mørkeblå møter både Kristiansund, Vålerenga og Tromsø før de avslutter med tre vanskelige kamper mot Sarpsborg, Rosenborg og Stabæk.

– Vi er avhengig av en god oktober måned, da det fortsatt er mulig å berge plassen hvis vi vinner de neste fire. De tre siste er vanskelige kamper uansett, men slår vi de rundt oss på tabellen gir vi oss selv muligheten, forteller Burchnall.

Likevel er han ikke superoptimistisk med tanke på at Viking, som har vunnet tre kamper hele sesongen, plutselig skal vinne fire strake kamper på rad.

– Jeg vil ikke gå så langt som å si at sjansen er så høy som 97 prosent som enkelte har anslått det til. Men prosenten er nok oppe i 90 nå er jeg redd. Samtidig skal vi huske på at Leicester hadde 5000–1 i odds på seriegull, sier han og fortsetter:

– Jeg snakket med Benny (Lennartson) da han var her og han fortalte at da han var trener i Start hadde de syv poeng ned til nedrykksstreken med tre kamper igjen å spille. Likevel rykket de ned, så alt kan skje på slutten, forteller han.

LES OGSÅ: Frykter lengre tid på nivå to

Ikke vunnet hjemme siden juni

Vikings forsvarsspill er ikke godt nok til å sende alle mann i angrep, og den defensive strukturen jobbes det fortsatt med.

– Vi har hatt en god treningsuke, der vi har jobbet mye med å forsvare oss og bli bedre med ballen i beina. Mot Haugesund sist ble det mye forsvarsarbeid, men denne gangen må vi bruke ballen mye bedre da vi har den, sier Burchnall.

Skal det bli mål og seier for Viking for første gang på 3,5 måned i Jåttåvågen må nok Tommy Høiland igjen finne nettmaskene.

– Jeg håper jo at den første seieren min kommer snart, og vi har egentlig trengt den i de tre-fire siste kampene. Vi har vært for dårlige til å vippe kampene vår vei, og da det skjer i nesten hver kamp er det ingen tilfeldighet lenger. Da er det rett og slett udyktighet fra vår side, sier han.

LES OGSÅ: «Ikke sitt ansvar bevisst»

– Kan slippe ned skuldrene

Høiland har nemlig ikke vært med å vinne en kamp med Viking, og sier at det viktigste nå er å finne igjen spillegleden.

– Siden alle allerede har dømt oss nord og ned, og vi ligger der vi ligger, har vi ikke noe å tape. Derfor kan vi slippe ned skuldrene og spille fotball, sier han.

At det er gamleklubben som står på motsatt banehalvdel er han ikke så opptatt av.

– Jeg hadde det helt greit i Strømsgodset, og ønsker dem alt godt, men når de kommer hit på søndag hadde ingenting vært bedre enn å slå dem, sier han.

LES OGSÅ: – Vil gjerne stå opp for Viking