Kjedebrudd ødela for Flesjås medaljejakt

Terrengsykkelveteranen Gunn-Rita Dahle Flesjå jaktet nok en EM-medalje, men så røk kjedet på sykkelen. Dermed var hun var sjanseløs i kampen om edelt metall, og endte på 13. plass.

Følg RA Sporten på Facebook!

Verdensmester Jolanda Neff var tøff i utforkjøringene og de tekniske partiene, og det tjente hun på. Sveitseren ledet med åtte sekunder på Flesjå og franske Pauline Ferrand Prevot etter første passering under rundebanerittet i Glasgow.

Flesjå tok det mer forsiktig i utforkjøringene og tapte en del. Ut på den andre runden måtte 45-åringen også slippe sin franske konkurrent. Løypa var på rundt 5,5 kilometer og ble kjørt fem ganger.

Ut på den tredje runden hadde Flesjå tatt igjen Prevot, men i jakten på den sveitsiske VM-vinneren var uhellet ute. Flesjå røk kjedet på sykkelen sin og tapte flere plasseringer.

Det skjedde tidlig på runden, og dermed var det langt til teknisk sone for å få et nytt kjede. Hun hadde falt ned til 18.-plass og avstanden fram var på over fem minutter da hun kom seg på sykkelen igjen.

Jolanda Neff ble overlegen europeisk mester, og vant foran franske Pauline Ferrand Prevot og belgiske Githa Michiels.

– Det er en drøm for meg å vinne EM igjen, selv om jeg har vunnet to ganger fra før. I fjor krasjet jeg ut av EM, men det å vinne for tredje gang er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg hadde det kjempegøy i dag, og jeg elsket løypen. Jeg visste at utforkjøringene var min store styrke og brukte de for det de var verdt, sier Neff til arrangøren i seiersintervjuet.

Gunn-Rita Dahle endte på en 13. plass, syv og et halvt minutt bak vinneren Neff.

(©NTB)