Den frivillighetsbaserte krisetelefontjenesten til Kirkens SOS tildeles Frivillighetsprisen for 2017.

Kirkens SOS er tildelt Frivillighetsprisen

Kirkens SOS, som er landets største døgnåpne krisetjeneste på telefon og internett, er tildelt Frivillighetsprisen 2017 for sitt bidrag til et varmere samfunn.

– Vinnerens arbeid er livsviktig, og høyst aktuelt og relevant i det samfunnet vi lever i, der mange kan oppleve ensomhet. Troen på at møtet med et likeverdig medmenneske er den beste måten å hjelpe andre på, står sentralt, heter det i juryens begrunnelse.

De drøyt 1.000 frivillige og 40 ansatte i organisasjonen besvarer nærmere 200.000 henvendelser i året på telefon, SOS-melding og chat.

Organisasjonen beskriver sitt eget arbeid som forsøk på å lindre smerten ved følelsesmessig og eksistensiell krise, og forebygging av selvmord.

Frivillighet Norge deler ut Frivillighetsprisen til en person eller organisasjon som har bidratt til å gi frivilligheten et ansikt og som har fremmet frivillig engasjement. Prisen deles ut for 23. gang og vinneren får 50.000 kroner fra Norsk Tipping til sitt formål.

5. desember er FNs internasjonale frivillighetsdag.

I tillegg til Kirkens SOS, fikk Frank Sandbye-Ruud fra Team Rubicon Norge prisen Årets nykommer. Den tildeles en person som nylig er blitt frivillig og som inspirerer andre. Telemark fylkeskommune fikk prisen for Årets frivillighetskommune for sin frivillighetspolitikk, mens Arbeidstrening for unge jenter med psykiske lidelser, Kicks og Mental Helse fikk Næringslivets frivillighetspris.

(©NTB)