Annonse
Luksussalen på SF Kino Stavanger. Foto: Lasse Hansen

Kinoen har ansatt ny direktør

SF Kino Stavanger/Sandnes AS har ansatt Håvard Erga (53) som ny kinodirektør.

Annonse
Rogalandsavis

Av: Ingunn Walderhaug og Lasse Hansen

Erga tiltrer som direktør 1. april 2018, etter at Frode Nilsen går av med pensjon 31. mars 2018, opplyser selskapet i en pressemelding.

«Styret i SF Kino Stavanger/Sandnes AS er glad for at Håvard Erga har takket ja til å overta ledelsen av SF Kino Stavanger/Sandnes AS. Styret er trygge på at Erga kan lede en solid bedrift med god økonomi og framtidsrettede planer videre sammen med en solid stab, flotte engasjerte medarbeidere og utnytte fordelene av å være en del av verdens største kinoselskap til fordel for publikum», skriver styret ved styreleder Sissel Knutsen Hegdal.

LES OGSÅ: Så mange vil bli kinosjef etter Frode Nilsen

Erga har jobbet 30 år i filmbransjen, hvorav 23 år i Warner Bros. Han bygde opp Warner Bros DVD-distribusjon i Norge i 2005, og var direktør i Norge i mer enn 10 år, siste to år som nordisk salgsdirektør i Warner Bros. 

Håvard Erga har også vært medlem i styret i Film & Kino i mange år. 

Utfordrende strømming

– Hvilke utfordringer ser du i kinobransjen framover?

– Alle bransjer har sine utfordringer, det gjelder også kinobransjen. I dag har vi strømmetjenester og et økt tv-tilbud som konkurranse. Vi konkurrerer om folks fritid. Men slike utfordringer gleder jeg meg til å ta fatt på. 

– Hvilke muligheter ser du for SF Kino Stavanger/Sandnes?

– Nå skal jeg først sette meg inn i bedriften. Den er stabil og veldrevet. Det er mye som Frode (Nilsen red.anm.) har gjort som jeg vil videreføre. Det finnes mange måter å aktivere publikum, men det vil jeg komme tilbake til.

– Har du et personlig forhold til SF Kino Stavanger/Sandnes?

– Ja, jeg har jo et forhold til Sandnes kino, helt tilbake til «Knirken». Jeg er en av dem som har sittet på de dårlige stolene der. Det var jo Sandnes kino vi brukte i gamle dager.

– Hvordan kjenner du kinopublikummet her i området? Finnes det særegenheter?

– Nei, det er ingen særegenheter. Jeg kjenner jo filmbransjen og kundegruppene. Stavanger og Sandnes er storbyer, og alle storbyene er ganske like. Spesielt etter digitaliseringen, som gjorde at filmene kommer samtidig til kinoene.

– Hva er eget med kinobransjen i storbyene, da?

– Kinobesøkene er stabile over hele linja. Det vi ser nå er at norske filmer slår godt an her hjemme. Det er en tendens du ser i andre land, at i Danmark blir det vist mer dansk film og i Sverige mer svensk film. Men vi blir nå et multikulturelt samfunn etter hvert. Da kommer det andre typer filmer fra andre land, som ligger utenom de typiske mainstream-filmene. Folk viser andre interesser. Her er det også muligheter for å aktivere. Det skjer veldig mye filmproduksjon i andre land enn England og USA.

– Og så, hva er favorittfilmen?

– Så mange. Det er en som kom for mange år siden som heter «Edderkoppens kyss». Det er en av de som sitter veldig igjen. Selvsagt «Gudfaren»-triologien. Og to franske filmer, «Jean de Flourette» og «Manon des Sources». Ja, det var disse to som virkelig gjorde sterkest inntrykk på meg.

LES OGSÅ: Kinesisk gigant har kjøpt opp SF Kino

Annonse