Sola-keeper Amalie Frøland ble kåret til Solas beste spiller av den lokale juryen, og hadde mye å si for at de gulkledde til slutt vant kampen. Foto: Pål Karstensen

Keeperhelten gir publikum æren for snuoperasjonen

Sola-keeper Amalie Frøland takker publikum for å ha gitt dem drahjelpen de trengte for å snu kampen mot Molde og avansere til semifinalen i cupen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det var litt av en kamp de drøyt 300 som hadde møtt opp til Solas kvartfinaleoppgjør mot Molde i Åsenhallen fikk med seg i går. Sola tok ledelsen først i den andre ekstraomgangen, men det er som kjent viktigst å lede til slutt.

– Det at vi er i semifinalen i NM etter å ha skrevet klubbhistorie på den måten her er det mest fantastiske jeg har vært med på. Dette er grunnen til at håndball er så gøy, forteller keeper Amalie Frøland.

LES OGSÅ: Sola utlignet sekunder før slutt – skrev klubbhistorie

Vellykket timeout

Hun skal ha en stor del av æren for at Sola nådde den milepælen, da de gulkledde slet voldsomt de første 60 minuttene mot Molde. Men da laget trengte henne som mest sto Frøland som en levende vegg, og holdt Sola inne i kampen.

– Det var en enormt god følelse å stå bak der og redde alt som kom på slutten, og jeg har ikke hatt det så gøy på en håndballbane før. Spesielt når det ender på den måten det gjorde, sier hun.

Etter å ha brent flere muligheter til å utligne reddet Frøland på Moldes matchball. Med 12 sekunder igjen på klokken tok Sola-trener Knut Ove Joa timeout, og den endte med utligning til 26–26.

– Vi snakket om å ta ut keeperen og spille syv mot seks, og hvor viktig det var å bevare roen og bruke sekundene godt. Da vi fikk utligningen var jeg faktisk rimelig trygg på at vi kom til å ro det i land, forteller Sola-trener Joa.

LES OGSÅ: Sola møter Molde i NM-kvartfinalen

Joa på gråten etter bragden

Sola-treneren er praktisk talt født og oppvokst i Åsenhallen, og har ledet laget de siste syv sesongene.

– Det er vanskelig å sette ord på det jeg føler nå. Det betyr så utrolig mye for klubben og alle oss som jobber her, både trenere og spillere. Jeg er så utrolig stolt av spillerne mine, sier Joa.

Sola-treneren var blank i øynene, men rolig og fattet da RA snakket med han etter kampen.

– Vi snakket om det mentale før kampen, om at vi måtte beholde roen og troen uansett hvordan det gikk og vi viser at vi har en utrolig mental styrke i laget, sier Joa.

LES OGSÅ: Solas håndballdamer videre til kvartfinale

Skryter av fansen

Keeper Frøland gir publikum mye av æren for at laget til slutt dro det hele i land.

– Denne seieren er like mye deres som den er vår. Jeg har aldri vært med på noe lignende som da hele salen reiste seg og jublet oss fram i ekstra omgangene. De ga oss den selvtilliten og den ekstra energien vi trengte for å vinne, sier hun.

Frøland sier det ikke spiller noen rolle hvem som blir motstander i semifinalen, men at laget nå skal ta med seg momentum i serien.

– Vi skal ta med oss den viljestyrken og den gleden vi følte på i dag inn i treningsarbeidet, og da er jeg sikker på at vi kan ta flere poeng i ligaen og, sier Frøland.

LES OGSÅ: Sola tapte nøkkelkamp: – Vi må jobbe med alt