Alexander Kristoff har vært et trekkplaster for Tour des Fjords i flere år, men i år kan det være at Katjusja-stjernen ikke stiller til start. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix.

Katjusja ute – Kristoff usikker til Tour des Fjords

Rittdirektør Roy Hegreberg sier at de skal gjøre alt de kan for å legge forholdene til rette for at Alexander Kristoff også i år vil delta i Tour des Fjords, men kan ikke bekrefte at Kristoff vil stille opp i årets utgave.

Følg RA Sporten på Facebook!

Årets utgave av Tour des Fjords starter i Balestrand 24. mai, og det er kun fire dager etter at Alexander Kristoff er ferdig med sin innsats i Tour of California. Hegreberg er usikker på om Kristoff kan være med i år, men håper i det lengste.

Selv om Katjusja ikke er med, kan likevel Alexander Kristoff dukke opp. Både han og Sven Erik Bystrøm er barn av byene vi skal besøke, og det er et klart mål for oss å få med begge to til start. Utfordringen er å starte på et nytt løp så raskt med tanke på å snu døgnrytmen fra California, men vi vil legge forholdene til rette for at han skal kunne stille, sier Hegreberg.

Edvalds lag stiller til start

Han forteller videre at Edvald Boasson Hagens lag, Dimension Data og Lotto-Jumbo, allerede er bekreftet, og at de jobber med å få flere World Tour-lag til start.

– Det kommer fem World Tour-lag til Tour of Norway, og vi er ganske sikre på å få fire av de fem til Tour des Fjords. I tillegg jobber vi med å få ennå flere av World Tour-lagene til start, slik at vi skal få et ennå bedre startfelt enn det vi har hatt i de tidligere utgavene, sier Hegreberg.

Det er også en av grunnene til at de har valgt å holde seg på fem etapper i denne utgaven, da det minsker belastningen på World Tour-lagene og øker sjansen til å få flere av verdens beste ryttere på startstreken.

– Vi har en tøffere start på årets løype enn vi har hatt tidligere, da rytterne skal over Gaularfjell tidlig på den første etappen. Deretter kommer det en kupert etappe på dag to som ikke gir rytterne ett minutt hvile da det går opp og ned hele dagen. Etappe tre starter også med en bratt stigning, også vet vi at rundene i Sandnes og spesielt Grisabakken kan være helt avgjørende på siste etappe, sier Hegreberg.

Gir Kristoff sammenlagtsjanser

TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad liker løypeoppsettet, og mener årets utgave kommer til å by på mange spektakulære øyeblikk.

– Årets ritt åpnes ganske kupert, med etapper som innbyr til angrep fra de mindre lagene som vil vise seg frem for det norske sykkelpublikummet og gi noe tilbake til sponsporene sine før det blir et voldsomt jag inn mot mål for å hente inn de tapre utbryterne. Rittet kommer til å gi World Tour-lagene mange vonde bein, og de lagene som kommer hit vil få kjørt seg, sier Kaggestad som mener at det langt i fra vil være noen gratisreise å delta i år.

Likevel nevner han Alexander Kristoff blant de hesteste kandidatene til å ta en ny sammenlagtseier. Hvis han stiller opp.

– Alexander har vist før at han liker disse løypene, og har vunnet ti etapper og to ganger sammenlagt. Det er en løype som gir klassikerrytterne store muligheter til å vinne, og Alexander har absolutt vist at han er i den kategorien, sier Kaggestad.

Dette er årets Tour des Fjords-løyper:

1) Balestrand – Førde onsdag 24. mai (190 km)

2) Gulen – Nordheimssund torsdag 25. mai (184 km)

3) Odda – Haugalandet/Haugesund fredag 26.mai (144 km med mulighet for å forlenge den)

4) Stavanger – Sandnes lørdag 27.mai (162 km)

5) Hinna Park – Stavanger søndag 28. mai (164 km)