Karpe topper Utopia 2019

Duoen Karpe kommer til Stavanger neste sommer.

– Karpe har skapt noe helt unikt. De har skapt en egen gigantisk boble hvor alt de tar på blir til gull. De selger ut alt som er å selge ut for tiden, og har fans som er så hengivne at få ting kan måle seg med, sier festivalsjef for Utopia, Espen Yung Svendsen, i en pressemelding fra festivalen.

Tirsdag ble det klart at det er duoen Karpe, tidligere Karpe Diem, bestående av Magdi Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel, som er den første headlineren til neste års Utopia-festival i Stavanger som går av stabelen i august.

I pressemeldingen skriver Utopia at siden duoens første EP i 2004 har alle piler pekt oppover. De har turnert over hele landet hvor de har spilt på landets største scener og headlinet Norges største festivaler. 

Karpe slapp nylig nyheten om at de skal spille i Stavanger konserthus under Ugå, og konserten ble utsolgt på rekordtid. Karpe er også annonsert som headliner på neste års Øyafestivalen. 

– Jeg har vært så heldig at jeg var vitne til Karpe tre ganger i fjor, og de har befestet sin posisjon som Norges beste liveband. Vi lover et show som vil ligge på netthinnen i lang, lang tid, sier festivalsjef Svendsen i pressemeldingen. 

Karpe er første headliner ut til Utopia 2019. Festivalen har tidligere år presentert navn som Kygo, David Guetta, Highasakite, Steve Angello, Sigrid, Matoma, Sondre Justad for å nevne noen. 

– Dette året sikter Utopia enda sterkere, og da passer det perfekt med Karpe, sier Svendsen i pressemeldingen.