André Danielsen er klar for kveldens serieåpning mot Vålerenga. Danielsen løper ut på landslagsarenaen som kaptein for viking. Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix

Kaptein Danielsen tror på tøff seriepremiere

I fjor scoret André Danielsen da Viking vant 3–1 borte mot Vålerenga. I kveld løper han ut som kaptein på landskamparenaen i årets første seriekamp.

Følg RA Sporten på Facebook!

Av: Per Thime

– Ingenting hadde vært kjekkere enn en seier i serieåpningen, sier André Danielsen til RA like etter at den siste treningsøkten er unnagjort på treningsbanen ved Viking stadion.

LES OGSÅ: Kommentar: Fornuft og forventninger

Forrige sesong spilte Danielsen 2700 minutter fotball for Viking. I kveld når laget spiller mot Vålerenga, skal han og laget gjøre unna de første 90 minuttene av årets serie.

– Det kribler godt i magen og det blir bra å komme i gang med sesongen. For laget blir det viktig å få en bra start på sesongen, men Vålerenga er et godt lag som vi ikke får noe gratis av. Derfor blir det også en tøff åpning for oss, forklarer han.

Kapteinen tar ansvar

Danielsen debuterte for Viking allerede i 2003. For 2016-sesongen er han valgt som kaptein.

– Det er klart det kjennes bra å få tillit som kaptein, men jeg har hatt bindet også tidligere, men ikke i faste former.

LES OGSÅ: Adegbenro kjenner ikke på presset

– Hvordan er du som kaptein?

– Jeg skal være tydelig, samtidig som jeg er og skal være en kompis med mine medspillere. Jeg tar ikke av i kapteinsrollen, for jeg har vært vant med å ta ansvar også tidligere.

Om sesongen

Når laget om noen timer løper ut og spiller sin første seriekamp, er kapteinen usikker på hvor laget står.

– Sånn er det jo alltid. Vi har mye ungt i laget, og mitt ønske er at vi får to-tre av de unge til å blomstre denne sesongen. De, sammen med oss etablerte, kan komme til å gjøre en bra sesong – og den starter allerede i kveld.

I fjor ble det tap i serieåpningen borte mot Mjøndalen. I 2010 og 2011-sesongen startet Viking mot nettopp Vålerenga. Det endte med 2–0 til VIF i begge kampene.

– Da satser vi på at det ikke skjer nå. Vi er klare, sier han.

LES OGSÅ: RA tipper Tippeligaen: Alt tyder på nytt RBK-gull