Bengt Sæternes skal ha nektet flere spillere å trene med Sandnes Ulf-laget ut året. FOTO: ROY STORVIK

Kaos og treningsnekt i Sandnes Ulf

I følge Eurosport har flere spillere i Sandnes Ulf nå fått beskjed om at de ikke får trene med laget. Bakgrunnen skal være at de er kritiske til trener Bengt Sæternes.

Følg RA Sporten på Facebook!

Eurosport.no har fått treningsstraffen bekreftet av flere av spillerne det gjelder.

Det er snakk om både spillere på utgående kontrakt og også spillere som er under avtale kommende sesong.

Beslutningen om å nekte flere av spillerne å trene med laget skal ha blitt tatt i kjølvannet av en evaluering som er gjort internt med spillerne. Her skal flere ha ønsket å være anonyme, men de fikk til slutt velge om de ville signere evalueringen med navn eller forbli anonyme.

Intern diskusjon lekket til Sæternes

I etterkant skal spillerne ha diskutert treneren internt og dette er lekket til Sæternes. Verken treneren eller daglig leder Tom Rune Espedal var fornøyde med det.

– Det hørtes dramatisk ut. Det er ikke sannheten. Det er ting som vi må ta internt, og jeg kan ikke kommentere personalsaker. Vi holder på å evaluere nå, og må løse dette etter hvert, sier Sæternes til Eurosport.

Mads Nielsen, som er ferdig i klubben etter når kontrakten går ut i desember sier åpent til Eurosport.no at han har fått beskjed om at han ikke får trene med laget.

– Det er riktig at noen har fått beskjed om at de skal trene på Elixia (treningssenteret) i stedet. Jeg har ikke lyst til å si så mye mer om det, men de som er ferdige i klubben har fått beskjed om å trene på Elixia, sier Nielsen til Eurosport.no

Betalt ferie

Dansken forteller videre at klubben har bedt ham ta betalt ferie.

Nielsen opplyser også til Eurosport at klubben har gitt spillerne lov til å oppholde seg i garderoben, men at de ikke er ønsket på feltet.

Sæternes vil ikke utdype hvorfor enkelte spillere ikke får lov til å trene med laget.

– Jeg kan jo ikke kommentere en sånn personalprosess som vi holder på med nå. Det er naturlige årsaker til at folk trener annerledes, sier Sæternes.