Nyheter

– Kan tape opp mot 30.000 kroner

Thai-stand er ikke fornøyd med å bli flyttet fra Vågen til Pedersgata under årets Gladmat.

Én av flere forandringer for årets matfestival Gladmat er at «Smak på Verden»-området har blitt flyttet fra Vågen til Pedersgata, på bekostning av den nye lanseringen «Smaken av Norge.» Det har gått negativt utover Sirada Pharsuk, leder for den thailandske standen «Buddhist Bodhiyan Forening.»

Ble flyttet fra Vågen

Pharsuks bod hadde plass i Vågen i fjor, men har i år blitt flyttet til Pedersgata som del av «Smak på Verden»-konseptet.

En overgang som går utover kundetrafikken, ifølge Pharsuk.

– Det kjennes på inntektene. Vi har kjøpt masse varer for vi tenkte vi skulle få den samme boden som i fjor. Antall kunder har gått ned fra i fjor, så det er ikke bra for oss.

###

LES OGSÅ: Her er de beste rettene på Gladmat 2018

Per fredag regner Pharsuk med at konsekvensen for boden er et tap på omtrent 30.000 kroner i løpet av festivalen.

Gladmatlederen, Maren Skjelde, er enig i at det er forskjell i trafikk hos standene i Pedersgata og de i Vågen.

– Ja, det kan du si. Så er det ikke alle standene som har like mye folk i Vågen heller. Det er litt varierende det også. Det handler jo litt om tilbud og etterspørsel, sier hun.

– Vi har jo lyst at utstilleren skal være fornøyde selvfølgelig. Som alltid når man gjør endringer og satser på noe nytt så kan det være noen utfordringer med innkjøring. Det er et veldig godt besøkt område, så jeg er godt fornøyd med det. Jeg har lyst å oppfordre de til å virkelig være gode selgere.

Om allokeringen av «Smak på Verden» i Pedersgata, og ikke i Vågen sier Skjelde:

– Vi ønsket å flytte det opp til Pedersgata fordi vi syns det passet godt med det øvrige tilbudet i gaten, som er en veldig god matgate.

LES OGSÅ: ... og her er RAs dom ove Spiselig Byfest sine retter

Samme leiepris

Et annet problem Sirada Pharsuk legger til er leieprisen. Boden hennes betaler den samme prisen i Pedersgata i år som da de sto i Vågen i fjor.

Det er en problemstilling Gladmat-sjefen Maren Skjelde ønsker å se nærmere på.

– Sånn har vi satt det. Så skal vi ta en evaluering av dette i etterkant av festivalen, sier hun, og forteller at festivalen holder kontakt med de forskjellige bodene kontinuerlig gjennom festivalsperioden.

Én sak de to er enige og optimistiske om er at siste dagen, lørdag, er den viktigste og travleste dagen for festivalen.

LES OGSÅ: Gladmat er i gang

Mer fra Dagsavisen