Jone Samuelsen er usikker til søndagens møte mellom Viking og Odd. FOTO: NTB Scanpix

Kamp mot tiden for Samuelsen

Jone Samuelsen (32) sliter enda med skaden han fikk mot Viking i vinter og er tvilsom til søndagens kamp mot gamleklubben. Hos Viking er det kun Patrick Pedersen som er tvilsom.

Følg RA Sporten på Facebook!

Samuelsen var tilbake på banen i forrige runde, men sliter.

– Det var nok litt tidlig. Planen er å reise til Stavanger så får vi se, sier Odd-profilen.

Den tidligere Viking-spilleren fikk skaden i treningskampen mot sin gamle klubb i vinter.

– Jeg ble tråkket på og det gikk et ledd i vristen, sier han.

Samuelsen ble for øvrig bekymret på Vikings vegne over hva han så i samme kamp.

– Jeg følte vi hadde full kontroll og var et par hakk bedre. Men det er rart med treningskamper. Det flyter ikke like bra for oss nå – og det jeg så av Viking mot VIF var meget bra. Da framsto laget som et kollektiv uten stjerner.

LES OGSÅ: Ryerson forlenget med Viking

Sunde-karen tror likevel Viking skal få slite i år. Ikke fordi de elleve beste ikke holder mål, men fordi det er for mange usikkerhetsmoment. Han mener situasjonen ligner litt på det han opplevde tidlig i Odd-karrieren.

Samtidig er han usikker på hvor mye Viking kan lære av «Telemarksmodellen» .

– Viking har også hatt sin modell for spillerutvikling som har fungert. Se bare på hvor mange med fortid i Viking som er i andre klubber nå. Forskjellen er nok at Odd måtte bruke sine, mens Viking kunne ha en plan B med kjøp.

– Lett å holde selvtilliten oppe

Selv om Viking har tapt fire kamper på rappen frykter ikke Ian Burchnall at det er i ferd med å gå på selvtilliten løs. Tvert imot mener han at treningsuken har vært svært oppløftende. Den gode kampen mot RBK har gitt en voldsom energi i gruppen.

– Det er mye mer fare på ferde for selvtilliten når man ikke spiller bra. Det synes jeg vi har gjort. Unntaket er i hovedsak den ene omgangen mot Sarpsborg, sier treneren til RA.

LES OGSÅ: Bytyqi forlenget med Viking

For å illustrere hva han mener peker han på statistikken.

– Jeg så noen tall fra Opta som viste at vi omtrent var midt på treet på sjansetabellen i Eliteserien. Når du tar med i betraktningen at tre av lagene vi har møtt er topplag er det ganske bra, peker han på.

Burchnall ser fram til å møte Odd søndag og er klar på at Viking ikke vil gå i de samme fellene som de gjorde da de fikk juling i vinterens treningskamp.

– Jeg forventer en ganske lik kamp som den mot RBK. Odd er et sterkt lag.

Patrick Pedersen usikker

Danske Patrick Pedersen sto over gårsdagens økt i Jåttåvågen og er usikker på å rekke kampen mot Odd søndag.

– Han har føling med en lyskeskade. Planen er at han skal prøve seg lørdag, sier medisinsk koordinator Halvard Øen Grova.

LES OGSÅ: – Det er kjipt å tape etter en så god prestasjon

Kwesi Appiah ga seg også tidlig fredag, men det er mer grunnet forsiktighet. Han spilte sin første hele kamp på nesten to år mot RBK.

Utover det ser skadesituasjonen i Viking meget bra ut. Alle mann er klare til kamp mot et Odd som har vunnet to og tapt to kamper i sesonginnledningen.

Viking stiller slik (4-2-3-1): Iven Austbø – Claes Kronberg, Karol Mets, Michael Ledger, Christoffer Haugen – Julian Ryerson, André Danielsen – Samuel Adegbenro, Steffen Ernemann, Zymer Bytyqi – Kwesi Appiah.