Ian Burchnall hadde mye å tenke på etter tapet for Brann, og fredag var han inne for å forklare seg om den sportslige situasjonen for styret i Viking. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Kaller inn til evalueringsmøte tirsdag

Daglig leder Eirik Henningsen sier at den varslede uttalelsen som styreleder Kristin Kragseth sa skulle komme i løpet av dagen, vil bli gitt på tirsdagens møte der klubben vil gå gjennom evalueringsprosessen som er blitt gjort.

Følg RA Sporten på Facebook!

På fredag kalte styrelederne Kristin Kragseth (Viking FK) og Stig Christiansen (Viking Fotball AS) inn trener Ian Burchnall, assistent Bjarte Lunde Aarsheim og sportssjef Bård Wiggen på teppet for å forklare seg. Både om den sportslige situasjonen på banen, men også etter overgangsvinduet der 3,5 millioner kroner av Vikings redningspakke forble ubrukt.

Styret ønsket da å høre trioens tanker rundt hvordan Viking skal berge plassen, og ville evaluere trenerteamets stilling etter fredagens møte.

LES OGSÅ: Dette er Burchnalls overlevelsesplan

Presenterer evaluering tirsdag

Da RA ringte Kragseth for å høre hva som er situasjonen fikk vi følgende til svar på SMS.

– Daglig leder Eirik W. Henningsen kommer med en uttalelse i løpet av dagen fra oss alle, skrev Kragseth til RA.

Henningsen selv forteller at Viking kommer til å presentere en evaluering av situasjonen klokken 09.00 tirsdag.

– På tirsdagens møte kommer vi til å gå gjennom den evalueringsprosessen som har blitt gjort, og presentere planene for sport ut sesongen. Vi har gjort en grundig evaluering gjennom den siste uken, og den skal vi presentere til verden i morgen, sier Henningsen til RA.

Etter RAs deadline kom denne uttalelsen fra Henningsen:

«Vår tabellsituasjon er som alle vet svært kritisk.  Vi har derfor gjennomført en tøff og grundig evaluering av alle forhold rundt a-laget denne uken. Det er et utvidet sportslig utvalg som sammen med trenerteamet har gjennomført evalueringen. De beste krefter vi har rundt klubben har vært spurt og lyttet til.

Målet har vært tydelig; hva må endres for å beholde plassen i Eliteserien?  De vesentligste elementene i planen som nå er lagt for å lykkes vil bli presentert i møte med pressen tirsdag 29. august kl. 0900.

Evalueringen har også gitt gode svar på andre viktige forhold. Det er full tillit mellom trenere og spillere og mellom klubb og trenere. Alle involverte stiller seg bak de endringer som skal gjennomføres og de som har ansvaret for å levere. Etter en grundig evaluering så ser vi ikke at andre alternativer ville gitt bedre  muligheter til å nå målet om å holde oss i Eliteserien med 10 kamper igjen å spille.

Den støttene våre supportere har vist oss i denne utfordrende tiden blir satt stor pris på.  Vi håper dere står med oss i kampen til siste minutt.

Vi har tro på at vi skal lykkes! »

LES OGSÅ: – Forsvarsspillet vårt kan koste oss plassen