Camilla Herrem under kvalifiseringskampen mellom Norge og Ukraina til EM i håndball kvinner i Stjørdalshallen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Kalasseier for håndballjentene

Camilla Herrem og de andre norske håndballjentene fikk lett spill mot Ukraina i EM-kvalifiseringen onsdag. Det endte med 35-22-seier i åpningskampen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Norge hadde null problemer med å vinne klart som storfavoritt. Nora Mørk viste igjen fram en del av sine geniale løsninger foran en utsolgt hall i Stjørdal.

– Vi lyktes ok med byttene i forsvarsspillet. Vi brukte både høye og lave spillere der. Det er litt vanskelig å måle dette mot Ukraina som ikke er med i VM, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

Det sto 4–1 etter bare tre minutters spill.

Det norske forsvarsspillet var langt fra godt nok før pause på vei mot 19-13-ledelsen. En meget god Lunde reddet hele elleve skudd i 1.-omgangen.

Defensiven tok seg godt opp i 2.-omgangen – trolig etter klar tale fra Hergeirsson.

Norges beste ute på banen var linjespiller Kari Brattset med åtte mål og uten bomskudd.

Jevnt

I den andre kampen i gruppen onsdag slo Kroatia Sveits med 32–28.

7. november tas VM-troppen på 16 spillere ut. Der er det bare plass til to keepere. Det blir et tøft race mellom 37-åringen Lunde, Silje Solberg og Kari Aalvik Grimsbø.

Sistnevnte er akkurat tilbake i klubbkamp for Györ i disse dager etter skade.

Løke snart tilbake?

Heidi Løke regnes også som høyaktuell etter at hun ble mamma for andre gang tidligere i høst. Hun er ikke med landslaget denne uka.

Norge møter Sveits til helgen. Kroatia er siste lag i puljen.

Kvalifiseringen avsluttes i juni neste år, og sluttspillet spilles i november og desember i Frankrike. Før årets VM skal Norge spille en 4-nasjonersturnering på Sotra.

VM starter for Norges del 2. desember mot Ungarn.

(©NTB)