«Kachi» flyr av glede etter sitt første Ulf-mål

Onyekachi Hope Ugwuadu fikk sin første start for klubben i forrige cuprunde mot Sola, og i andre runden fikk han sitt første mål. Nå vil han bruke cupkampene til å få mer spilletid i ligaen.

Følg RA Sporten på Facebook!

I en spillemessig svak kamp uten mange sjanser var det nykommer Onyekachi Ugwuadu som ble tungen på vektskålen da han scoret ti minutter før pause.

– Jeg er veldig glad for å ha fått mitt første mål for klubben, og at jeg hjalp klubben til å gå videre i cupen er jeg enda mer fornøyd med. Jeg vil takke lagkamerater, trenere og ikke minst Jesus for at jeg scoret i dag, og at vi vant, sier Kachi etter kampslutt.

LES OGSÅ: Sandnes Ulf slo Vidar ut av cupen

Været den største utfordringen

20-åringen fra Nigeria kom til Sandnes Ulf før sesongen fra Sarpsborg 08, og har stort sett fått spilletid i cupen. Nå håper matchvinneren at han også får vist seg fram i serien i kampene som kommer.

– Tidligere har jeg stort sett spilt spiss i en 4-4-2-formasjon, og her spiller vi bare med én spiss. Det gjør at jeg har måttet venne meg til en annen måte å spille fotball på, og når du har en så god spiss som det vi har i Kent Håvard Eriksen forstår jeg at det ikke bare er å gå rett inn på laget. Jeg bruker tiden på benken til å se og lære av det han gjør, slik at jeg er klar når jeg får muligheten, sier «Kachi».

Under dagens kamp var det sterke vindkast, og nigerianeren sier at det har tatt litt tid å bli vant til været.

– Det å komme inn i Sandnes Ulf har gått veldig bra, da alle har tatt godt vare på meg. Vi er en stor familie, og jeg må takke Bengt og Bojan og alle lagkameratene mine for å ha tatt så godt vare på meg. Den største utfordringen har helt klart vært været, da det er mye mer vind, regn og mye kaldere enn jeg er vant til. Også i dag måtte vi kjempe mot vinden, men vi slo den også, sier han og ler.

LES OGSÅ:Slik skal Kleppa og Ulf unngå ny cupfadese

Snytt for nye straffespark

Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes var naturligvis godt fornøyd med å avansere, selv om prestasjonene heller ikke i dag var noe videre å skryte av.

– Det blåste veldig mye i dag, og vi slet kraftig med å få kontroll over ballen i den første omgangen. Spesielt de første 30 minuttene var det mange høye baller som ble tatt av vinden, og vi klarte ikke å få til noe spill. Men vi går videre, og det er det som er det viktigste i de første rundene av cupen, sier han.

Også i dagens kamp ville Sæternes ha to straffespark. På den ene forseelsen ble den ellers sindige egersunderen så sint at han snudde seg for å skjelle ut fjerdedommeren. Det var bare ett problem, han var ikke der.

– Hehe, jeg er vant til at det står en mann mellom benkene der som vi kan tyte til. Det gjorde det ikke i dag, men det er klart du blir litt oppgitt når straffesparkene er så klare. I dag fikk det heldigvis ingen påvirkning på kampen, da vi vant 1-0, sier Sæternes.

LES OGSÅ: Eriksen fortviler: – Det er to soleklare straffespark

– Kom aldri skikkelig i gang

For Vidar er årets cupeventyr nå ute. Trener Roger Nilsen var skuffet over resultatet, og at laget ikke benyttet seg av muligheten i større grad.

– Vi kom egentlig aldri skikkelig i gang i dag, og det ble ingenting ut av det vi prøvde på. Ingen av lagene skapte noe særlig med sjanser, og det var nok en veldig kjedelig kamp å se på. Vi hadde håpet å komme inn til pause med 0-0, men når de får ledermålet mot slutten av omgangen der ødelegger det mye for oss, sier han.

Vidar har i det hele tatt hatt store problemer med både å score og produsere målsjanser i år, og Nilsen sier at de skal fortsette å jobbe med begge deler.

– Vi har tre viktige offensive spillere skadet, og det bærer det offensive spillet vårt preg av. Sandnes Ulf var flinke til å stresse oss, slik at vi aldri fant roen og kom i gang med spillet vårt offensivt. Bakover slapp vi ikke til mye, men dessverre holdt det ikke til å gå videre, sier han.

LES OGSÅ: Thioune avgjorde for Vidar før minuttet var spilt