Jubel for Haugstvedt – treneren tar på seg skylden for tapet

Sola åpnet friskt, før det ble Vipers-dominans. 19-åring ble kåret til Solas beste spiller.

Bilde 1 av 2

Sola startet kampen sterkt, og scoret kampens første mål. Vipers brukte ikke mange sekunder på å utligne, men Sola holdt seg godt inne i kampens første 15 minutter. Etter det ble Vipers alt for sterke.

– Jeg er skuffet over meg selv. Vi tenkte for mye på hvordan de skulle spille og hva de skulle gjøre. Da tapte vi bort oss selv, og sto som vaskekluter i forsvar. Det er mitt ansvar å passe på at de er på rett nivå, sier Sola-trener Mika Nurmi til RA.

Pauseresultatet var 10-18 i Åsenhallen. Andre omgang åpnet med solid spill fra serieleder Vipers, så gjorde Sola endringer. Kampen endte 28-33.

– Jeg er kjempefornøyd med den andre omgangen. Da spilte vi med stort hjerte, og kunne bytte inn spillere fra benken. De viste at de kunne ta tilliten, og det kommer til å komme godt med i framtiden, sier Nurmi.

Talentet leverte

Emma Haugstvedt (19) fikk sjansen etter rundt ti minutter av andre omgang. Forrige sesongs toppscorer i 1. divisjon fikk ballen i mål på første forsøk. Et par angrep senere spilte hun linjespiller Hege Danielsen fri. Etter endringene som ble gjort etter ti minutter, av Solas Mika Nurmi, scoret Sola vesentlig mer mål. Det ga en frisk pust.

Den 19 år gamle bakspilleren ble kåret til Solas beste spiller.

– Det var overraskende å bli banens beste etter å ha kommet inn i andre omgang, sier Haugstvedt til RA.

Overgangen til eliteserien har ikke bare vært enkel for Haugstvedt. Det har vært en ny treningshverdag i sin nye tilværelse som spiller i eliteserien.

– Det har vært veldig kjekt. Det er en stor forandring fra 2. divisjon til å spille i eliteserien. Det har vært tøft både i trening og på kamp, sier 19-åringen.

Hun er klar på at de ønsker å ta med seg noen elementer fra kveldens kamp.

– Det vi tar med oss er innsatsen vår. I tillegg kom mange av oss fra benken inn og bidro, sier Haugstvedt.

Taus om framtiden

Trener Nurmi ser fram til eksamen mot Oppsal i neste seriekamp.

– Vi tar med oss slåssingen fra andre omgang. Vi har flere tangenter på pianoet nå med spillerne som viste seg fram. Vi skal møte Oppsal i neste kamp, som er to poeng foran oss. Det blir en eksamen.

Den finske treneren ønsker ikke å snakke om neste sesong ennå. Kontrakten hans går ut etter sesongen.

– Jeg har ikke tenkt over neste sesong. Mitt oppdrag er å berge plassen i eliteserien. Det skal jeg jobbe for dag og natt, helt til vi har klart det. Vi har noen tøffe kamper foran oss, og vi er litt avhengige av lagene bak oss. Vi har en vanskelig oppgave, men vi viser bra tendenser.

Sola møter Oppsal på bortebane søndag.

Håndball, REMA 1000-ligaen kvinner.

Sola – Vipers 28–33 (10–18)

Åsenhallen, 1110 tilskuere

Utvisninger: Sola 1 x 2 min., Vipers 3 x 2 min.

Sola: Kimberley Ewanovich, Johanna Fossum – Oda Aasheim 1, Malin Holta 5, Mina Mjærum 1, Maren Eriksen Langø, Emma Johannesen Haugstvedt 5, Frøydis Seierstad Wiik, Anna Clara Fjellheim 3, Alicja Lucyna Zacharska, Mette Brandt Nielsen 1, Kristina Sirum Novak 4, Martha Barka 2, Hege Holgersen Danielsen 5, Camilla Herrem 1