Johansen spilte inn over 300.000 kroner

Golfproff Eirik Tage Johansen (36) er i ferd med å gjøre sin beste sesong noensinne. Denne helgen ble Stavanger-spilleren nummer to på Challenge Tour i Italia og spilte inn over 300.000 kroner.

Følg RA Sporten på Facebook!

Veteranen har plutselig fått en solid opptur som proff i godt voksen alder. Denne sesongen har han senket snittscorene sine solid både på Challenge Tour (nivå to) og på europatouren de gangene han har fått startplasser der. Han viser enorm bedring på omtrent alle statistikker - et snaut halvår etter at han ble kastet ut fra Team Norway for å gjøre plass for yngre krefter.

I helgens Challenge Tour-turnering i Italia var han ett fattig slag fra å ende i omspill om seieren med Sebastian Søderberg. Svenskens birdie på hull 17 ble avgjørende.

LES OGSÅ: Lokal golfspiller sikret seg 76.000 kroner

Resultatet er det beste han har gjort siden han ble nummer to på Challenge Tour i en turnering i 2008.

Avslutningsrunden på 63 slag var den beste i hele feltet og nesten nok til å vinne. Johansen endte totalt 16 slag under par i turneringen.

Med 2. plassen i Italia tjener Johansen 33.000 euro. Dette tar ham opp mot de 15 spillerne på pengelisten som får direkte opprykk til europatouren kommende sesong.