19-årige Johannes Johannessen signerer for Frölunda i SHL i dag, eller senest i morgen.

Johannesen signerer for Frölunda

Johannes Johannesen sier til RA at han kommer til å signere for SHL-klubben Frölunda i dag eller i morgen. 19-åringen mener han er klar for å ta steget nå.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Jeg har fått et konkret tilbud fra Frölunda, og kommer til å signere kontrakten senere i dag, eller senest i morgen, sier 19-årige Johannes Johannesen til RA.

LES OGSÅ: Johannessen linket til Frölunda

Den svenske sluttspillmesteren Frölunda vant også CHL i høst, og Johannesen ser fram til å spille på et høyere nivå enn Oilers neste sesong.

– Jeg har snakket mye med treneren før jeg bestemte meg. Han har gitt meg gode indikasjonber på at de vil satse skikkelig på meg. Det var etter at jeg fikk så mye spilletid i VM, at jeg bestemte meg for å prøve meg i SHL, sier Johannesen som spilte alle de syv VM-kampene for Norge. Der bidro han med to scoringer og en assist.

LES OGSÅ: Det har vært en syk opplevelse

Unggutten har bodd hjemme mens han har spilt i Oilers. Nå blir det flytting til Göteborg.

– Jeg vet ikke akkurat når jeg flytter bort, men jeg kommer nok til å reise ned en tur i slutten av juni. Det er treningsfri i juli, men vi har jo ansvar for å holde oss i gang med egentrening som i Oilers, sier han.

– Er det noe å hente for Oilers i forbindelse med overgangen?

– Nei, det måtte i så fall være om jeg klarer å ta steget videre til NHL etter de to årene jeg skal signere for i Frölunda. I så fall vil Oilers få prosenter av overgangsbeløpet fra NHL, sier Johannesen.