Kjell Madland (innfelt) jobber med å få sjakk-VM til Stavanger. Magnus Carlsen og Sergej Karjakin gjør i disse dager opp om VM-tittelen i New York. Foto: NTB Scanpix/Reuters, Shannon Stapleton

Jobber med å få sjakk-VM til Stavanger

Altibox Norway Chess har startet arbeidet med å få sjakk-VM til Stavanger.

Mens verdensmester Magnus Carlsen og den russiske utfordreren Sergej Karjakin i disse dager duellerer i sjakk-VM i New York, har Altibox Norway Chess startet arbeidet med å få et framtidig sjakk-VM Stavanger.

– Vi har fått en solid erfaring som arrangør. Vi har hatt alle de aller beste spillerne i verden på turneringene våre. Vi har også gjort en del, som andre arrangører ikke har gjort, for å fremme sjakken med å nå ut til publikum og kommersialisere sjakken litt. Hvorfor skal ikke VM kunne komme til Norge, sier styreleder for Altibox Norway Chess, Kjell Madland, til Dagbladet.

– Fantastisk reklame

Madland er i New York som tilskuer og forteller til Dagbladet at både Stavanger kommune og Stavanger konserhus er svært positive til ideen.

– Det bør være et mål å få dette på plass i 2018 eller 2020. Det er så fantastisk reklame for landet og regionen. Sammenliknet med mye annet får du også enormt mye igjen for pengene, sier Madland til avisen.

Et framtidig VM i Norge vil være avhengig av at Magnus Carlsen klarer å beholde VM-tittelen. Hittil har han og Karjakin spilt sju remis-partier i New York.

Både Magnus Carlsen og manageren hans, Simen Agdestein, skal overfor Madland ha vært svært positive til et mulig VM i Stavanger.