Jensen lyktes med en Conte

Med 20 minutter igjen lå Vidar under 3–1 på hjemmebane. Da gjorde trener Morten Jensen som Antonio Conte og fikk betalt i både pose og sekk.

De helrøde fra Lassa hentet opp Odd 2 ved hjelp av mål fra Martin Hummervoll (2) og Daniel Berntsen.

– Egentlig var det fortjent at vi vant. Vi hadde ballen klart mest og skapte også mye sjanser. Problemet var at det så ut for å være dagen hvor ballen ikke ville inn, mens Odd lå bakpå og kjørte kontringer, sier Morten Jensen til RA.

Mellom det 61. minuttet og det 68. minuttet foretok han så tre skifter. Martin Haaland, Jostein Ekeland og Sanel Bojadzic ble satt inn for Georg Danielsen, Erik Steen og Kristian Høvring. Samtidig la Vidar om fra 3-5-2 til 3-4-3. I Chelsea-manager Antonio Contes favorittformasjon fikk de uttellingen de ønsket.

Først scoret Martin Hummervoll etter 70 minutter. Så utlignet Daniel Berntsen etter 81 minutter.

Avgjørelsen falt da Martin Hummervoll satte inn 4–3 med seks minutter igjen av ordinær tid.

Hummervoll i kalasform

Den tidligere Viking-spissen Hummervoll har nå fem mål på de siste to hjemmekampene.

– Og han burde nok tegnet seg for tre mål i dag også, sier Jensen.

Treneren lar seg imponere av den sterke spissen. Etter å ha slitt en del benken i starten har han vist kanonform over lang tid nå.

– Han har virkelig grepet sjansen, sier treneren.

Hummervoll er nå oppe i ni seriemål.

Vanskelig å rykke ned

Med seieren lørdag er Vidar så godt som sikre på å spille i divisjonen neste sesong.

– 30 poeng var et mål og nå har vi passert det tallet. Det skal litt til om vi skal rykke ned nå, men jeg vil fortsatt ikke sette to streker under svaret.

Neste oppgave for Vidar blir Bryne i den utsatte kampen på onsdag.

– Flomlyskamp på Jæren er noe vi gleder oss enormt til, sier treneren.

Fotball, 2. divisjon avd. 2
Vidar-Odd 4–3 (1–2)
Lassa, 93 tilskuere
Mål: 1–0 Ingvald Halgunset (19), 1–1 Sigurd Haugen (20), 1–2 Haugen (27), 1–3 Haugen (str. 60), 2–3 Martin Hummervoll (70), 3–3 Daniel Berntsen (81), 4–3 Hummervoll (84).
Vidar (3-5-2): Bjarte Egeland – Kristian Høvring (Sanel Bojadzic i 22 min.), Daniel Berntsen, Bjørnar Holmvik – Georg Danielsen (Martin Haaland i 29 min.) Herman Kleppa, Andreas Westlye, Ingvald Halgunset, Erik Steen (Jostein Ekeland i 29 min.) – Sigve Kleppa Christensen, Martin Hummervoll
Gule kort: Sigve Kleppa Christensen, Kristian Høvring, Vidar. John Kitolano, Odd 2.
Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord.