Allerede den første uken av årets sesongoppkjøring begynte Steffen Ernemann og Stian Michalsen på den nye mentorordningen, der Michalsen lærer å bli en bedre fotballspiller på og utenfor banen fra den rutinerte dansken. Foto: Pål Karstensen

– Jeg kaller ham bare faren min

Stian Michalsen kjører til trening, sitter sammen i garderoben og spiser sammen med Steffen Erneman for å bli en bedre spiller.

Foran årets oppkjøring satte Viking-trener Ian Burchnall opp en liste over hvem som bør kjøre sammen til trening, og ut ifra det har et helt spesielt vennskap blomstret.

– Vi endte opp i samme kjøregruppe, og siden den første uken har jeg lært utrolig mye av Steffen. Han er på meg hele tiden for å lære meg noe nytt og få meg til å utvikle meg som fotballspiller og som person, så nå kaller jeg ham bare for faren min, sier Stian Michalsen.

LES OGSÅ: Ledger klar for Viking

– Han er et godt forbilde

Han skryter av Ernemann som rollemodell og gleder seg til å lære mer både på og av banen fra den rutinerte dansken.

– Han passer på meg, får meg til å terpe ekstra på detaljer, gir meg hele tiden tips om hva jeg kan gjøre for å forbedre meg og er et godt forbilde. Han viser meg hvordan jeg skal bli en bedre profesjonell fotballspiller, sier Michalsen.

Unggutten er spådd en lysende karriere, og har et stort offensivt register å spille på.

– Det er viktig for meg å ta steg i det defensive spillet, og både rent taktisk og teknisk hvordan en forsvarer seg bedre og ikke minst holdningen til det å faktisk ta det ekstra returløpet er gull verdt. I tillegg har han gitt meg litt medietrening, og sagt at jeg ikke må snakke så mye tull, sier han og ler.

LES OGSÅ: Michalsen fra start i Burchnalls første laguttak

Ydmyk læremester

Ernemann selv er ydmyk over å få lære bort det han har lært gjennom et langt liv i fotballen, og takker for de rosende ordene av ham som rollemodell.

– Det er veldig hyggelig at Stian setter pris på det jeg prøver å lære ham. Jeg vet ikke om jeg er noen rollemodell, men jeg var også en gang en ung fotballspiller som fikk den samme opplæringen. Det hadde en god effekt på min karriere, og hvis jeg kan ha den samme påvirkningen på Stians karriere, er jeg veldig glad for det, sier han.

Litt av poenget er ikke bare å bli en bedre fotballspiller, men også at spillerne skal bli bedre kjent med hverandre.

– Under turene tilbake fra trening, og etter en økt snakker vi gjerne om den økten vi har vært igjennom. Ellers kan det gå i alt mulig, som musikk, hverdagslige ting, fotballkamper vi har sett og mye forskjellig, opplyser Ernemann.

LES OGSÅ: Tatt på sengen av trenerskiftet

Langt fra tilfeldig

Hvis du tror noe av dette er tilfeldig, må du tro om igjen.

– For oss i Viking er det viktig å være best på det som er gratis. Vi prøver å skaffe oss en fordel der vi kan, og gjennom den ordningen her blir spillerne bedre kjent med hverandre og det bygger lagfølelsen, sier Viking-trener Ian Burchnall.

Begge skryter av stegene Stian Michalsen har tatt til nå i år.

– Stian er en ung gutt som har veldig mye å by på, og er helt klart på rett vei. Han har tatt riktige steg i løpet av vinteren og lagt flere nye elementer til spillet sitt, sier Ernemann.

LES OGSÅ: Lovende takter da Viking slo Jerv

Kan lære mye av mange

Men dansken er ikke den eneste læremesteren i Viking.

– Det er sant at Steffen og Stian har en god kjemi, men det er ikke bare Stefan han lærer av. Karol har stor internasjonal erfaring, Andy har over 450 kamper i Eliteserien og både Michael, Iven og flere andre i troppen vår har erfaring og mye Stian kan lære av, sier han.

Ellers var Usman Sale i god gang på dagens trening med en skinne på albuen.

– Det går bedre med armen. Jeg kjenner ikke så mye til skaden nå, så det går rett vei, forteller Sale til RA.

Aniekpeno Udoh fikk seg en liten trøkk, og gikk av treningen, men det skal ikke være alvorlig.

LES OGSÅ: Bedre enn ventet for Sale