Jåttå-skolen blir ikke ferdig i tide

Den ene halvdelen av Jåttå videregående skole blir ikke ferdig til skolestart i høst. Fylkesdirektør Magne Nesvik skylder på hektisk aktivitet i byggebransjen.

Rogalands Avis har fått tilgang til en upublisert pressemelding som avslører at byggingen av prestisjeskolen Jåttå videregående skole blir forsinket. Ifølge fylkesdirektør Nesvik skulle pressemeldingen etter planen sendes ut i morges.

- Jeg rakk det ikke i går, sier han til Rogalands Avis.

Han forteller at forsinkelsene vil ramme rundt 400 elever.

- Jeg har informert den politiske ledelsen om dette, sier han.

- Når fikk dere vite om forsinkelsene?

- Det ble bestemt i går eller forgårs, sier Nesvik, som mener saken er helt udramatisk.

Nesvik fikk lest opp innholdet i pressemeldingen over telefon og bekreftet innholdet.

I pressemeldingen som aldri ble sendt, heter det at det er den hektiske aktiviteten i byggebransjen som fører til forsinkelsene. «Hele skolen vil ikke ferdigstilles til skolestart, og innflytting i den ene delen må utsettes i to måneder», heter det. Det vises imidlertid til en reserveplan som skal iverksettes «slik at forsinkelsene ikke vil medføre større ulemper for elevene».

Byggeplass

Rektor ved den kommende skolen, Tove Vatsvåg Nylund, er også sitert i pressemeldingen som ikke ble sendt ut i går. Da Rogalands Avis snakket med henne i går kveld trodde hun at pressemeldingen var sendt.

- Jeg tar hele saken med knusende ro, sier hun.

Andre lokaler

Vatsvåg Nylund forteller videre at elevene ikke skal måtte flytte inn på en byggeplass.

- Vi vil derfor benytte andre lokaler fram til høstferien, sier hun.

Det er elevene på helse og sosial, service og samferdsel og de som tar studiespesialisering som blir rammet av forsinkelsene. Disse elevene vil måtte starte skoleåret i det som er Hinna videregående og Våland videregående. Hetland skal renoveres og meningen var at byggearbeidene ved denne skolen skulle starte høsten 2007, og at skolenes elever og lærere skulle overta Våland for en toårsperiode. Nå må også dette utsettes til over høstferien.