Pokémon-spillere ved Geoparken. Foto: Lasse Hansen

Jakte Pokémon ved Geoparken? Dette bør du IKKE gjøre

Pokémon-feberen herjer og Geoparken er ett av de mest populære stedene å jakte. Bilkjøring og parkering i parken er derimot ikke lov og kan resultere i bøter.

Det er totalforbud mot parkering inne i Geoparken, med unntak av vareleveranser.

Ellers er det lov å parkere på oppmerkede plasser mot betaling. Kjøring på området er heller ikke lov.

Oppfordrer til å følge regler

Tore Levik, som er en av administratorene til Facebook-gruppen «Pokémon Go Stavanger/Sandnes», oppfordrer spillerne til å ta hensyn og til å følge regler. I et innlegg i gruppen skriver han blant annet at han har vært i kontakt med politiet og Stavanger Parkering:

– Loven og skiltene er klare, vi ber våre medlemmer respektere dette. Folk som ikke overholder parkeringsregelene kan vente seg 500 kroner i bot fra Stavanger parkering. Jeg ble også informert om at det står en redningsbåt ved Oljemuseet. Folk må IKKE hindre fremkommeligheten til denne, da det kan stå mellom liv og død når de må komme seg fort ut, skriver Veland.

Politiet, Oljemuseet eller Stavanger Parkering opplever imidlertid ikke situasjonen som et stort problem.

LES OGSÅ: Pokémon-feber i Stavanger og Sandnes

Politiet: – Ingen spesielle grep

Politiet har ikke merket noen store utfordringer knyttet til Geoparken og Pokémon-spill, men har informert om at dersom de ser at situasjonen utvikler seg i en negativ retning, vil de begynne å skrive ut forelegg på stedet.

–  Det er foreløpig ikke noe som tilsier at vi behøver å ta noen spesielle grep. Vi følger situasjonen her som vi gjør andre steder, sier operasjonsleder Karstein Tendenes i Sør-Vest politidistrikt til RA.

Politiet opplyser videre at det er viktig at tilgang til redningsbåten, som er stasjonert ved Oljemuseet, ikke hindres.

Overtredelse av dette kan føre til bøter på opp til 4000 kroner.

– Så langt har ikke det vært aktuelt.

LES OGSÅ: Finner virtuelle dyr utendørs i populære Pokémon Go

Oljemuseet: – Positiv aktivitet

Oljemuseet er nærmeste nabo til Geoparken, og har selvsagt merket nærværet av Pokémon-spillerne.

 Vi får en del spørsmål fra museumsgjester, spesielt fra cruisebåtene, som lurer på hva som foregår, humrer Rolf Forgaard ved Oljemuseet, og fortsetter:

– Mitt inntrykk er at dette er positiv aktivitet, og for vår del er det bare hyggelig med aktivitet, så lenge det ikke er til hinder for våre gjester, og at lover og regler følges, sier Forgaard til RA.

Han er også glad for at Pokémon-spillerne selv går ut på Facebook og oppfordrer til å følge reglene for området.

– Det er veldig gledelig å høre, sier Forgaard. 

Stavanger Parkering: – Ikke problemområde foreløpig

Heller ikke Stavanger Parkering, som forvalter parkeringsplassen ved Geoparken og arealet rundt, har merket noe særlig til Pokémon-spillingen.

Driftsleder Jens Brynie forteller at det ikke har vært særlig flere hendelser her enn normalt.

– Parkeringsbetjentene som har ansvar for området har ikke rapportert noe som gjør at vi ser på dette som et problem. Området er regulert og har spesifikke regler. Brudd på disse fører til bøter, enten en spiller Pokémon eller skal noe annet, sier Brynie til RA.

Han opplyser videre at den eneste henvendelsen han har fått er fra administratorene av den lokale Pokémon-Facebook-gruppen.

– De spurte om hvilke regler som gjelder og hva konsekvensene for brudd på disse er, og det svarte jeg på. Det er fint at de har videreformidlet dette til resten av medlemmene. Det setter vi pris på, sier Brynie.