Jakob videre mens Filip ble disket

Filip Ingebrigtsen gikk fra sykesengen til å vinne sitt kvalifiseringsheat på 1500 meter fredag, men etter målgang ble han diskvalifisert. Jakob kontrollerte på sin side inn til søndagens finale uten problemer.

Følg RA Sporten på Facebook!

Jakob begynte rolig og la seg litt bak fra start, men kom seg ganske raskt opp i teten av sitt kvalifiseringsheat under 1500 meteren i innendørs-EM i Glasgow fredag.

Yngstebroren, som er tippet som den store forhåndsfavoritten, holdt seg i teten og svarte på de angrepene som kom. Hver gang Jakob ble utfordret, satte han opp farten og beholdt lederposisjonen. 18-åringen gjorde akkurat det som var nødvendig, og gikk videre som vinner av sitt kvalifiseringsheat på 3.42.02.

– Det var veldig greit. Overraskende mange folk som kom på utsiden av meg og ville ha posisjonen min. Alt i alt et veldig greit kvalifiseringsheat. De skal ha for å prøve, men jeg hadde lyst til å holde teten og være så langt unna trøbbel som jeg kunne, sier Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

– Ekstremt merkelig hvis han blir disket

Rundt 14.20 skal Jakob sammen med Henrik løpe kvalifiseringsheat på 3000 meteren.

– Først skal jeg jogge ned, og få i meg litt næring før det blir på an igjen. Det skal gå bra det, sier han til NRK.

I det første heatet hadde Filip Ingebrigtsen tilsynelatende god kontroll, men etter at han også hadde cruiset inn til seier i sitt kvalifiseringsheat ble mellomstebroren diskvalifisert.

– Jeg så løpet hans, og har sett mange løp fra Filip. Jeg så ingenting som tilsa at han skulle bli disket, det er bare ekstremt merkelig. Vi får håpe det går bra, sier Jakob etter at NRK gjorde han oppmerksom på brorens diskvalifikasjon.

Protesterte – fikk ikke medhold

Den norske leiren har lagt inn en protest på Ingebrigtsens diskvalifikasjon, men fikk ikke medhold.

– Jeg fikk ikke medhold. Når banedommeren har bestemt seg, blir det ofte sånn. Det er kjipt og jeg er ikke enig i avgjørelsen, men samtidig er det ikke mye jeg kan gjøre med det, sier Ingebrigtsen til NRK.

Dermed går 1500 meter-finalen uten Filip Ingebrigtsen på søndag.

– Det er veldig trangt innendørs, og trangt om plassene. Jeg føler jeg har all rett til å være der jeg er, og får en arm i siden. Da må jeg enten falle eller ta et støttesteg på innsiden. Det er det jeg blir disket for, sier han.