Jakob jogget inn NM-gull på 1500 meter

Selv med mye trening i kroppen hadde Jakob Ingebrigtsen ingen problemer med å sikre familiens andre NM-gull for helgen, da han hadde full kontroll på gullet under lørdagens finale på 1500 meter.

Følg RA Sporten på Facebook!

Akkurat som i forsøksheatet distanserte han konkurrentene mot slutten og ble klokket inn til tiden 3.36,33. Det var mesterskapsrekord.

– Det gjorde jeg helt solo, så det er jeg egentlig veldig fornøyd med. Bare kjøre ut og ikke havne i noen problemer. Formen er veldig bra, selv om beina er litt tunge, forteller Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Det er et stykke bak hans egen årsbeste på distansen. Den lyder på fenomenale 3.30,16 og stammer fra Diamond League-stevnet i Lausanne tidligere i sommer.

Det var ikke ventet at yngstemann av løperbrødrene Ingebrigtsen ville kunne løpe ned mot de tidene på Hamar. Han er i øyeblikket inne i en periode med mye mengdetrening. Målet er å stå best mulig rustet til sesongens store mål, VM i Doha i månedsskiftet september/oktober.

Den regjerende europamesteren på 1500 meter viste seg samtidig fram for NM-publikummet på Hamar med et solid løp.

18-åringen tok NM-gullet på 1500 meter for tredje året på rad.

Fikk pris

Tidligere lørdag ble Ingebrigtsen også tildelt Norges Friidrettsforbunds høythengende gullmedalje. Den tildeles utøvere som "gjennom flere år har vist fremragende dyktighet".

Dermed følger 18-åringen etter brødrene Filip og Henrik, som fikk æresbevisningen i henholdsvis 2017 og 2015.

Gullmedaljen deles ut til maksimalt én utøver per år.

Lag-EM neste

Jakob Ingebrigtsen har bestemt seg for å løpe både 1500 og 5000 meter under VM i Qatar.

Fram mot VM står et knippe konkurranser på programmet. Kommende helg løper alle Ingebrigtsen-brødrene lag-EM for Norge på hjemmebane i Sandnes. Også der skal Jakob ut på 1500 meter.

Deretter blir det samme distanse under Diamond League-stevnet i Paris (24. august) og Diamond League-finalen i Brussel (6. september) for både Jakob og Filip. Storebror Henrik løper Diamond Leauge-finale i Brussel 6. september.

Første øvelse i VM blir forsøksheatene på 5000 meter fredag 27. september. Der stiller samtlige tre. Tre brødre til start på samme VM-distanse er sjelden kost i internasjonal friidrett.

(©NTB)