Jakob Ingebrigtsen viste styrke i Eugene

Jakob Ingebrigtsen løp inn til fjerdeplass og personlig rekord på en engelsk mil i Diamond League-stevnet i Eugene lørdag. Sandnes-løperen kom i mål på 3.52,28.

Timothy Cheruiyot fra Kenya vant på 3.49,87. Samuel Tefera fra Etiopia ble toer på 3.51,26, mens Elijah Motonei Manangoi fra Kenya (3.52,18) spurtslo Ingebrigtsen i kamp om tredjeplassen.

Den norske 17-åringen la seg på halen av feltet fra start av, men avanserte gradvis oppover. På sisterunden bykset han forbi en rekke sterke konkurrenter. Til slutt holdt det til fjerdeplass.

Tiden 3.52,28 ga personlig rekord.

– Fantastisk av Jakob. Han disponerte løpet som en voksen mann, sa friidrettsekspert Vebjørn Rodal i NRKs kommentatorboks.

Storebror Henrik Ingebrigtsen løp inn til 11.-plass i B-heatet på en engelsk mil tidligere lørdag. Han kom i mål på 3.58,72. Luke Mathews fra Australia vant heatet på 3.57,02. Amerikanerne Drew Hunter (3.57,29) og Henry Wynne (3.57,61) fulgte på de neste plassene.

Fredag ble Henrik Ingebrigtsen nummer fem på to engelske mil (3218 meter). Da løp han inn på norsk rekord (8.22,29).