Jakob Ingebrigtsen vant U23-klassen under terrengløp-EM i Italia i desember, og for den prestasjonen ble 16-åringen stem frem som månedens utøver på facebooksidene til det europeiske friidrettsforbundet. Her fra Bislett Games i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix.

Jakob Ingebrigtsen månedens friidrettsutøver i Europa

Jakob Ingebrigtsen ble i dag kåret til månedens mannlige friidrettsutøver i Europa i desember 2016, etter en avstemning på facebook og twitter i regi av det europeiske friidrettsforbundet EA.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sandnes-løperen Jakob Ingebrigtsen ble i følge Friidrettsforbundet den yngste utøveren som noen gang har blitt nominert til årets friidrettsutøver i Europa, og 16-åringen fikk den nominasjonen etter sin overbevisende seier i juniorklassen under EM i terrengløp sist måned.

– Det er en fin utmerkelse å få. Jakob bryr seg nok mest om den prestasjonen som ligger bak prisen, men det er fint å se at slike prestasjoner blir lagt merke til, sier far og trener Gjert Ingebrigtsen til NTB. 

Avstemningen åpnet 6. januar, og har pågått for fullt på det europeisk friidrettsforbundets facebooksider fram til i dag. Yngstebror Ingebrigtsen slo utøvere som Konrad Bukowiecki (Polen), Illias Fifa (Spania), Isaac Kimeli (Belgia) og Aras Kaya (Tyrkia) for å bli den yngste utøveren noensinne til å vinne prisen.

– Hvis det stemmer, jeg har ikke fulgt med på alle sånne gjennom tidene, så viser det bare at han har fått ut mye av potensialet sitt i en ung alder. Målet hans er uansett å bli verdens best, så det er viktigere for ham å få prisen i juni eller juli om åtte år, sier faren.

– Uansett er det viktig for friidretten å få oppmerksomhet nå på en del av året man normalt sett ikke forbinder med friidretten, så det er viktig, legger han til. 

LES OGSÅ: Ingebrigtsen vant prisen for årets gjennombrudd