Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø. Foto: Tone Helene Oskarsen

Internasjonalt ordførermøte i Stavanger

Ordførere fra hele verden kommer snart til Stavanger.

Ordførerne kommer  for å delta på årskonferansen til nettverket Global Parliament of Mayors (GPM) som i år går av stabelen i Stavanger 24.–26. september.

Et mål for nettverket er et tettere samarbeid mellom byene for å løse framtidens utfordringer.

– Viktig for utviklingen

Ordførere, eksperter og representanter fra ulike organisasjoner vil blant annet diskutere migrasjon, klimaendringer og bysikkerhet.

– Stavanger har lange tradisjoner for internasjonalt samarbeid. Vi tror Global Parliament of Mayors vil ha være viktig og ha stor innflytelse i framtiden. Konferansen i Stavanger blir nettverkets andre årsmøte og vil være viktig for utviklingen av GPM. Jeg ser fram til å være med å forme dette videre og jobbe videre med kolleger fra hele verden, sier ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø (H), i en pressemelding.

LES OGSÅ: Tar imot 100 ordførere fra hele verden

Internasjonalt samarbeid

Byene i nettverket sikter mot samarbeid med FN og de enkelte lands regjeringer, som i dag er de som jobber med de aktuelle utfordringene.

Det er et mål å levere konkrete forslag til tiltak allerede for 2017–2018.

Til Stavanger kommer ordførere fra store og mellomstore byer fra alle kontinenter, som Atlanta (USA), Cape Town (Sør-Afrika), Bristol (Storbritannia), Haag (Nederland), Mannheim (Tyskland), Gent (Belgia), Kandahar (Afghanistan), Caracas (Venezuela), Warszawa, (Polen), Hebron (Palestina), Gagra (Pakistan) og Kampala (Uganda).

Under konferansen får Palermo-ordfører Leoluca Orlando overrakt prisen Dr. Benjamin Barber Global City Award.